top of page

Salatbolle med kylling & hjemmelaget gul pesto


Når jeg først gir dere pestooppskriften kan jeg jo fortsette med å presentere et eksempel på hva den kan brukes til. Pesto passer jo til alt, men jeg synes det er spesielt godt i en salatbolle som her. Denne gule pestoen gjør jo litt ut av seg både smaksmessig, men også strukturmessig og det er fint i en salatbolle som gjerne skal ha mange spennende og overraskende strukturer. Her er det crunch, mykt, varmt og kjølig i en og samme bolle. Selvfølgelig enkelt å slenge sammen! Lag gjerne mye kylling på én gang og frys ned eller legg i kjøleskapet. Så har du en rask lunsj eller middag på 1-2-3.

Salaten er selvfølgelig fra pose (min daglige fastfood) så jeg slipper å kutte salat! Forskjellige poser gir også en mer sanselig pen og interessant salat- maten skal jo være et syn for øyet!

Til én porsjon

Ingredienser

Kylling 1 kylling lårfilet Tørket oregano franske urter (provence krydder) Salt & pepper

Salat 1 neve feldsalatmix 1 neve romanomix 1 klype friske reddikspirer Linfrøolje

Topping & tilbehør Noen ristede gresskarkjerner 1 ss pumpkin seed butter Hjemmelaget gul pesto (se egen oppskrift her)

Sett ovnen på 200 grader Legg lårfileen i en liten ildfast form. Krydre godt med krydderne og sett kyllingen inn i ovnen. La den steke i ca 20 minutter.

Mens kyllingen er i ovnen kan du lage pestoen etter egen oppskrift. Legg alle salatingrediensene i en skål sammen med pumpkin butter og pesto. Når kyllingen er ferdig legger du den i bollen, heller linfrøolje over salaten og strør over noen ristede gresskarkjerner.

Servér med det samme.

- Only wisdom in your actions is to gain respect ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page