top of page

Gul pesto


Hei tirsdag!

Nå jeg først er i gang med disse pestoene mine tenkte jeg at det var fint å dele min andre gule pesto med dere. Ekstra godt passer det å presentere noe gult og fint nå i påskeuka. Pesto er jo så enkelt å lage og det er ikke vanskelig å justere ingrediensene for å lage en helt annen smak. Denne gule varianten inneholder blant annet styrkende gurkemeie og fersk ingefær. Jeg har jo tidligere nevnt at gurkemeie har en rekke helsefordeler og at det er en fordel å innta gurkemeie sammen med svart pepper fordi bio-tilgengeligheten til curcumin (den aktive substansen i gurkemeie) økes betraktlig når disse blir inntatt sammen. Derfor har pestoen fått litt ekstra piff med svart pepper!

I tillegg har jeg valgt å presentere pestoen med valnøtter i stedet for pinjekjerner som den klassiske pestoen som regel er basert på.

Til flere porsjoner

Ingredienser 150 g hokkaido gresskar 25 g valnøtter Ca 1 ts finhakket fersk ingefær 1 ts finmalt svart pepper 1 1/2 ts tørket gurkemeie 1 ts saft fra en ferskpresset sitron 2 ss olivenolje 1 ss linfrøolje

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til ønsket konsistens. Smak evt til med litt salt

Oppbevares i kjøleskap!

- If you are helping somebody, you are awakening somebody ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page