top of page

Gresskarchips


God onsdag!

Som jeg kort nevnte for noen uker siden har jeg altså gått til anskaffelse av en airfryer. Dette kommer mest sannsynlig til å bli et kjøkkenapparat som kommer til å bli lite brukt. Det har jeg innsett i ettertid, men jeg har i hvertfall funnet noe som den egner seg utmerket til og det er å lage chips. Her har jeg brukt airfryeren til å lage gresskarchips og resultatet ble utmerket! Selvfølgelig kan du også lage gresskarchips i ovnen, så jeg har med fremgangsmåte for det også. Her har jeg brukt litt smakstilsatt salt, men du kan godt holde deg til vanlig salt hvis du vil det. Annet urtesalt som foreksempel Herbamare kan også brukes. I utgangspunktet er det ingen begrensninger til hva du kan bruke av krydder. Det kommer bare ann på hva du ønsker å ha som tilbehør, eller om du kanskje vil ha dem for seg selv.Jeg hadde en majonesbasert hvitløksdressing som dip. Det var ordentlig godt!

Til én porsjon

Ingredienser 100 g gresskar 1 ss olje (jeg brukte rapsolje) 1/2 - 1 ts Nicolas Vahé Tomato & Herbes de Provence (salt)

Fremgangsmåte airfryer Forvarm airfryeren til 160 grader. Bruk en mandolin eller et tilsvarende redskap for å lage tynne skriver av gresskaret. Deretter legger du gresskarskivene i en skål og heller over 1 ss olje. Vend dem godt i oljen og tilsett litt salt. Legg deretter skivene i airfryeren og la dem steke på 160 grader i 5 min. Ta dem deretter ut og vend litt på dem og stek dem videre på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøles lett før servering.

Fremgangsmåte til ovnsbakte chips

Sett ovnen på 180 grader Bruk en mandolin eller et tilsvarende redskap for å lage tynne skriver av gresskaret. Finn frem et bakepapirkledt stekebrett og fordel gresskarskivene utover. Pensle olje over gresskarskivene og krydre lett med salt. Stek bitene på 180 grader i ca 20-25 (litt avhengig av tykkelse) Legg deretter gresskarskivene til tørk på en bakerist. Når gresskarskivene er avkjølt vil de bli sprø.

Håper det smaker!

Tips: Serveres gjerne med en god hvitløksdip, majones eller hjemmelaget tomatdip

-One taste is more tha ten times telling ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page