top of page

Basissalat


Hei og hå!

Jeg tenkte jeg skulle stikke en tur innom bloggen før jeg tar langhelg. Jeg skal nemlig en tur til danmark for å besøke en venninne og denne gangen blir det kun kameraet og ikke pcen som får bli med på tur! ♡

Jeg tenkte å snakke litt kort om salat for salat er nok noe som blir spist veldig ofte i mange hjem, men som ikke nødvendigvis er så veldig spennende.

Hemmeligheten med en spennende salat er å ha en god base. En god base består som regel av flere ulike typer salater og bladgrønnsaker. I tillegg til at det selvfølgelig bidrar til ulike smaker og teksturer gir det også et helt annet utgangspunkt utseendemessig. Man vil jo at maten skal være appetittlig og fin og se på. God mat skal være et syn for øyet!

Min salatbase består som regel av BAMAs romanomix, ruccolasalat og feldsalat, spirer og agurk. Deretter ferdigstiller jeg salaten med protein og gode fettkilder. Jeg har før sagt at salatposene til BAMA er min fastfood i hverdagen og det er virkelig sant. Siden jeg lager all mat fra bunnen av hjelper det veldig at jeg slipper å stå og kutte salat i tillegg. I tillegg til at det hjelper meg i en hektisk hverdag synes jeg det også gjør salatene mine mer spennende og ikke minst mer dekorative,

Selv om jeg bruker salatposene relativt fort, har jeg uansett sjelden problemer med dårlig holdbarhet hvis jeg oppbevarer dem noen dager i kjøleskap etter åpning. Jeg har derimot snakket med flere som synes at disse posene blir dårlige med en gang. Mitt tips er å velge de salatposene hvor det er så lite fukt som mulig. Velg de som ser tørrest ut. Noen salattyper er tørrere enn andre i utgangspunktet og holder seg bedre. Romanomixen til BAMA som jeg som regel alltid kjøper, er en sånn type pose. Andre poser som foreksempel inneholder ruccolasalat- holder ikke like godt. Det andre tipset er å passe på at posen ikke blir most i kjøleskapet. Den burde også være lukket pent igjen så det ikke kommer luft til. Et kaldt kjøleskap vil også gjøre at salaten holder seg bedre. Jeg oppbevarer salatposene i skuffene i kjøleskapet som er beregnet til grønnsaker.

Spirene jeg bruker til matlaging og mye i salater er økologiske og kommer fra Hoppestad. De har et godt utvalg av ulike spirer og min favoritt er reddikspirer. De setter en ekstra spiss på salaten og bidrar i tillegg med ekstra crunch! Man trenger i utgangspunktet ikke å bruke flere forskjellige typer salater for at en salat skal være spennende. Det viktigste er kanskje at salaten er frisk og at sluttresultatet blir en salat med ulike teksturer.

Jeg håper dette ga deg noen nye tanker om hva du kan gjøre for å piffe opp hverdagssalaten noen hakk ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page