top of page

Dark chocolate butter cups


Hei og hå! Det er lørdag og tid for helgekos og avslapning ♡ Jeg har laget litt mørk sjokolade i ny og ne i det siste. Jeg har jo alltid en del raw kakao stående i kjøkkenskapet, men siden jeg ikke spiser noe særlig med verken hjemmelagede pannekaker eller noe i den duren for øyeblikket, tenkte jeg at jeg likesågodt kunne kjøpe litt kakaosmør og lage min egen sjokolade. Må jo finne på noe å bruke denne kakaoen til!

Å lage sin egen sjokolade er kjempeenkelt og i utgangspunktet trenger du ikke annet enn kakaomasse (evt raw kakaopulver som jeg har brukt), kakaosmør og søtning. For å gjøre sjokoladen mykere i smaken kan man selvfølgelig tilsette litt cocosa (kokosfett) og økologisk vaniljepulver. Her har jeg laget en relativt mørk sjokolade fordi jeg foretrekker sjokoladen veldig mørk, men du kan smake deg litt frem underveis hva du føler for med tanke på konsistens (tørrhet), sødme og kakaoinnhold. Jeg har også en annen oppskrift liggende på lur, hvor jeg kun har brukt stevia, men den er høyere på kakaoinnhold og sjokoladen tilsvarer en 92-95 % sjokolade. Du bør med andre ord være godt vant til mørke sjokolader for å synes at den er god (tror jeg) Så vi prøver oss litt frem med noe mildere i første omgang!

Her har jeg deilige chocolate buttercups, sjokolade med nøttesmørkjerne! Nammis! Her er det mye godsaker og byggesteiner til kroppen Her kan du bruke hva du ønsker av nøttesmør. Mandel, cashew eller peanøttsmør (som forsåvidt ikke er nøtter...) Eller du kan bruke ditt hjemmelagde nøttesmør av valnøtter, macadamia osv. Her er det bare fantasien som setter en stopper for hva du kan bruke av fyll! ♡ Og- hvis du ikke føler for å lage sjokoladen din fra bunnen av, eller ønsker et billigere alternativ; du kan selvfølgelig alltids smelte en kjøpt mørk sjokolade! Jeg vil anbefale Freia premium 70% eller 86% eller tilsvarende i Lindt hvis du ønsker en meierifri sjokolade. Dvs chocolate butter cups med kun to ingredienser!

Har du derimot lyst til å velge sjokoladens innhold helt selv finner du oppskriften her ♡

Gir 6 buttercups Til min oppskrift har jeg brukt Ingredienser 50 g kakaosmør 100 g raw kakaopulver 1 ss kokosblomstsirup Litt økologisk vaniljepulver Evt litt cocosa/ mct cocosa hvis den blir litt tørr

Ca 3 ts nøttesmør (ca 1/2 ts til hver sjokolade, jeg brukte mandelsmør)

Finn frem former som egner seg til formålet. Jeg har brukt gammeldagsemuffinsformer (de heter sikkert noe spesielt) som jeg har hatt litt kokosfett oppi. Finn frem en liten gryte og ha i kakaosmøret. La kakaosmøret smelte i vannbad eller smelt det forsiktig ved lav varme hvis du har en induksjonskomfyr. Når kakaosmøret er smeltet tilsetter du kakaopulveret litt etter litt. Tilsett deretter sirup og vaniljepulveret. La det blandes godt og være helt klumpefritt før du tar en teskje eller to med sjokolade oppi hver form. Hvis det er behov for å shake eller slå formene litt for å fordele sjokoladen jevnt nederst i formen gjør du det. Ha deretter 1/2 ts (tilpass til formen du bruker) med nøttesmør oppi sjokoladen. Legg deretter et nytt lag med sjokolade på toppen. Tilsvarende samme mengde som er i bunnen. Sett sjokoladen til kjøling i kjøleskap.

Sjokoladen bør oppbevares i kjøleskap og bør heller ikke oppbevares lenge i romtemperatur ved servering ♡

Nytes med ekstra god samvittighet!

Ha en fin lørdag ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page