top of page

Smørstekt rosenkål med bacon & valnøtter


Hei dere!

I dag vil jeg dele en veldig enkel oppskrift på noe som inneholder rosenkål, en av mine yndlingsgrønnsaker. Jeg har derimot ikke spist så mye rosenkål i det siste. Vi har hatt en liten pause, noe vi pleier å ha etter å ha tilbragt for mye tid sammen ved kjøkkenbenken! Nå hadde jeg derimot lyst på rosenkål og da passet det bra at jeg plutselig fikk noen til overs som jeg kunne bruke til et restemåltid.

Som jeg har nevnt flere ganger før foretrekker jeg at rosenkålen kun er råstekt i biter, men noen ganger er rosenkål skikkelig godt hvis den er soaket og blitt myk. Sånn er den i denne oppskriften! Selvfølgelig kan du lage den sånn med det samme ved å koke den litt først og deretter ha den i ovnen, eller ved å steke den lenge nok. Her har jeg derimot brukt rester av ovnsbakt rosenkål fra dagen i forveien. Det er kanskje det aller beste. Da blir dette med andre ord oppgradert restemat laget på null komma niks!

Det ble nemlig en liten historie ut av denne pakken med frosne rosenkål.

Det var nemlig en dag hvor vi (les: jeg) fikk et akutt behov for å ta hull på en flaske prosecco, men siden dette behovet kom ganske så akutt var denne proseccoen ikke helt kald og hadde da behov for å avkjøles raskt. Etter å ha lest diverse råd om hvordan avkjøle en vinflaske raskest mulig klarte vi å avkjøle den ganske mye ved å ha den i en stor gryte sammen med vann og salt. For å hjelpe til med avkjølingen ble posen med frossen rosenkål lagt ved siden av. Det var jo ikke så farlig at rosenkålen tinte litt. Det som derimot viste seg å ha skjedd (senere) var at denne posen med rosenkål har inntatt mye vann så når jeg da skulle spise rosenkål til middag var det plutselig en stor iskloss som skulle tine i ovnen. Det resulterte i at rosenkålen brukte lang tid i ovnen og ikke ble spist som tilbehør til middagen, men derimot spart på til neste dag. Og her kommer altså resterosenkålen inn! Rosenkålen er derfor først stekt ganske lenge i ovnen før den har fått olje + litt salt over seg. Deretter er den oppbevart i kjøleskapet og delt i to før den kom i pannen. En liten historie rundt denne rosenkålen altså. Fremgangsmåten er derimot veldig enkel og det tar kort tid å tilberede denne retten som enten kan spises som den er, eller nytes som tilbehør.

Til én porsjon

Ingredienser

3 skiver bacon

1 ss rapskokos (evt ekte smør)

1 stor neve med rester av rosenkål

15- 20 g valnøtter ( 1 liten neve)

Del baconskivene i mindre biter og stek dem i en panne.

Tilsett rapskokos og rosenkål delt i to.

Stek dem litt og vend dem så de har blitt gjennomvarme.

Tilsett deretter valnøttene og la dem varmes lett.

Serveres med det samme!

Håper det smaker ♡

Nå er det leggetid! Ingenting er som å få litt ekstra lang søvn og være opplagt på en fredag. Ha en fortsatt fin torsdagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page