top of page

Frityrstekt kalamari (blekksprutringer)


Vi kjøpte en airfryer for noen uker siden, men jeg skal innrømme at vi ikke har fått brukt den så mye enda. Derfor tenkte jeg å finne på noe godt å lage i den. Prøvde meg nemlig på å coate kylling i en herlig baconsvor coating og det var veldig godt, men griset endel og ga mye røyk og lukt. Tenkte derfor på å teste ut noe annet og en litt annen coating, men glemte litt at det selvfølgelig må litt olje til for at det skal bli frityrstekt. Derfor endte jeg opp med å "frityrsteke det" i panna i stedet for, og airfryeren ble ikke brukt allikevel. Men det er kanskje bedre med en sånn type oppskrift hvor man ikke trenger å være avhengig av noe spesielt kjøkkenredskap, men at man heller lager en oppskrift som alle kan få til hjemme hos seg selv!

Jeg hadde nemlig en pose med blekksprutringer i fryseren og siden jeg ikke har fått brukt den til noe spesielt enda og ikke hadde noen planer for den heller tenktejeg at jeg likesågodt kunne bruke den i mitt lille eksperiment! Og det er jeg glad for, for dette ble veldig vellykket og er superenkelt å få til! I tillegg trenger man ikke mange ingredienser og det er laget på kort tid. Skikkelig god helgesnacks!

Dette er altså blekksprutringer, eller kalamariringer som kanskje høres litt mer fancy ut! Her har jeg brukt kokosolje som er ganske stabilt (fettsyrene) , men jeg har ikke kjørt på med full guffe på varmen. Det er ikke nødvendig heller. Jeg har en platetopp som går fra 1-9 og jeg "stekte" (badet dem i olje) på 7. Først varmet jeg opp oljen og deretter la jeg dem oppi. Til disse brukte jeg en relativt stor panne og la i 3 ss med cocosa. Det blir selvfølgelig endel olje til overs, men for at de skal bades tror jeg ikke du slipper unna med en mindre mengde.

Jeg gjorde det enkelt og dyppet ringene i majones- utrolig godt! Majonesen jeg bruker er en økologisk dansk majones fra merket Svansø. Den er veldig god på smak og jeg synes det er godt med noe som er enkelt ved siden av noe som jeg gjerne virkelig vil smake smaken av. Derfor ville jeg ikke dyppe ringene i noe sterkt som ville overdøve den gode og runde frityrsmaken! Du kan selvfølgelig dyppe i hva du vil, men dette er altså en veldig god kombinasjon.

Til én porsjon

Ingredienser 8 blekksprutringer 2 ss kokosmel 1/2 ts smoked paprika (evt vanlig paprikakrydder eller cayenne) 1/2 ts salt Litt pepper Ett egg 3 ss kokosolje (til steking)

Ha de tørre ingrediensene i en skål eller på en tallerken. Finn frem en bolle og knekk egget oppi. Pisk egget lett med en gaffel. Dypp deretter hver blekksprutring i eggeblandingen og deretter i melblandingen. Legg ringene til side og finn frem en panne. Sett pannen på middels til høy temperatur og ha i kokosolje. Når oljen er varm kan du legge i ringene. Stek dem gyldne på hver side og ta dem av pannen ved hjelp av en gaffel. Serveres med valgfri dip!

Håper det smaker!♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page