top of page

Kremet squashpasta med bacondryss


Hei dere og god torsdag!

Snart fredag og helg- det blir digg!

Er litt sliten om dagen og helsa er ikke helt på topp så det skal bli deilig med litt fri og lage litt mat til bloggen. Så vi får se hva kreativiteten sier til meg denne helgen. Jeg har i hvertfall planer om å lage meg en god porsjon med leverpostei. Var i sverige forrige helg og fikk kjøpt med lever og mye annet snadder så nå er fryseren fylt opp av masse innmat, spesielt kyllinghjerter som er min favoritt. NAM!

Jeg kjøper jo også andre ting i sverige, bla økologisk bacon. Bacon i Norge er ikke spesielt billig og det er også mye dårlig kvalitet på baconet som selges her. Bacon er ikke bare bacon så hvis du er litt interessert i hva du får i deg bør du alltid lese på ingredienslisten. Den bør i utgangspunktet ikke inneholde noe annet enn svin og evt litt salt. Her har jeg brukt bacon sammen med squash fordi kombinasjonen av kremet squashpasta smaker himmelsk sammen med sprøtt godt bacon.

Som jeg har nevnt tidligere er det ikke så ofte jeg lager squashpasta fordi spiralizeren min ikke er så enkel å rengjøre. Det er med andre ord litt tiltak og stort sett deler jeg bare squashen i skiver eller biter og steker på pannen. Squashpasta er uansett virkelig godt så latskapen må jeg gjøre noe med! Smakene kommer mye bedre frem (synes jeg) når squashen blir tilberedt på denne måten. I tillegg til at det selvfølgelig ser mer dekorativt ut! Squashpasta kan faktisk se ut som ordentlig pasta, spesielt hvis du bruker gul squash. Det er heller ingen sak å få til en deilig kremete pastasaus uten meieriprodukter. Her er det kun rene og flotte ingredienser som gir en næringsrik, enkel og god "pastarett".

Til én porsjon Ingredienser 1 liten squash (ca 250 g) 2 skiver bacon (av god kvalitet, gjerne økologisk fra en glad gris) 1 ss rapsolje/ cocosa/ekte smør 1 ts majones (av god kvalitet) 1/2 avocado Salt & pepper Litt finhakket fersk basilikum eller en annen krydderurt du liker godt

Bruk en spiralizer (evt et rivjern) til å lage remser av squashen. Ha squashen i en panne sammen med oljen og la det ligge og steke en liten stund til det har blitt mykere i konsistensen. I mellomtiden kan du steke bacon i en panne. Gjerne i biter. Når du er fornøyd med konsistensen på squashpastaen din kan du senke temperaturen litt og tilsette majones, most avocado og smake til med salt, pepper og basilikum. La det gjennomvarmes før du serverer det med baconet.

Håper det smaker! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page