top of page

Salatbolle med sitronstekt kylling, avocado & korianderdressing


Hei onsdag!

Vet du ikke helt hva du skal lage til lunsj om dagen? Er du kanskje tom for idéer eller matlei? Noen ganger trenger man litt ny inspirasjon hvis man sliter litt med kreativiteten eller begynner å bli lei av å spise det samme hele tiden. Frykt ikke- her er litt ny inspirasjon! Det trenger ikke å ta lang tid å tilberede en skikkelig lunsj eller middag og her er en spennende salatbolle med ulike teksturer og gode smaker. Kanskje noe å lage til lunsj en av dagene?

Til én porsjon

Ingredienser 120 g lårfilet (2 stk) evt 1 kyllingfilet 1 sitronskive skåret i fire deler 1 ts finhakket fersk ingefær Salt + pepper

1/2 avocado 10 g pinjekjerner 1 stor neve ruccolasalat 1 stor neve romanomix (BAMA) Litt ferske spirer Sitronskiver til pynt

Dressing 1 ss finhakket, fersk koriander 1 ss olivenolje (evt linfrøolje for rundere smak) 1 stor ts majones Litt sitronsaft (1/2- 1 ts maks)

Skjær kyllingen i litt mindre biter og begynn å steke den i en panne. Når kyllingen har stekt litt tilsetter du fersk sitron og finhakket ingefær til pannen. Krydre deretter kyllingen med salt & pepper. Mens kyllingen steker ferdig begynner du på dressingen. Bland sammen dressingingrediensene i en liten skål. Finn frem bollen du vil servere maten i og begynn å legge i ingrediensene. Når kyllingen er ferdig skrur du av varmen og legger pinjekjernene i pannen. Disse skal kun ristes forsiktig og tåler ikke høy temperatur. Legg de ulike ingrediensene i en bolle, hell over dressingen og dryss pinjekjernene over. Servér gjerne salatbollen med sitronskiver til pynt.

Håper det inspirerer til en sunn og god lunsj ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page