top of page

Krydderkaffe


God lørdag ♡ La oss snakke litt om kaffe! Jeg er veldig glad i bulletproofkaffen min, men noen ganger liker jeg å eksperimentere og lage den i ulike varianter og her er en kryddervariant. Det skal nemlig ikke mye til for å få en helt annen smak på kaffen og her har jeg brukt en tepose fra Pukka turmeric gold.

I tillegg til gurkemeie (selvfølgelig) inneholder denne grønne teen også sitron og aromatisk kardemomme. Namnam. Den egner seg veldig godt når man skal lage en rund og litt fyldig krydderkaffe! Jeg har også tilsatt litt ekstra vaniljepulver for smakens skyld. Porsjonsstørrelsen er litt avhengig av hvor mye svart kaffe du bruker. I utgangspunktet er dette en oppskrift til én stor kopp, men mengdeforholdene kan du forsåvidt prøve deg frem til selv.

Ingredienser Ferdiglaget kaffe (valgfri mengde) 1 ss mct cocosa 1 ss meierismør (rapskokos for meierifri kaffe) 1 tepose pukka turmeric gold Litt økologisk vaniljepulver 1 dråpe stevia vanilje (kan sløyfes)

Mens du klargjør den svarte kaffen kan du trekke teposen i ca 1/2 dl kokende vann. La den ligge og trekke til kaffen din er ferdig traktet/kokt/presset. Deretter klemmer du vannet ut av teposen og heller det konsentrerte vannet (1/2 dl) og den svarte kaffen i en blender. Tilsett resten av de andre ingrediensene og kjør i noen sekunder. Servér kaffen med det samme.

Tips! Du trenger ikke å bruke denne teén i kaffen. Du kan bruke din favoritte! Prøv deg frem. Te med mye kryddersmak, gjerne chai-te egner seg også veldig godt. Har flere ganger laget krydderkaffe med Yogi te sin grønne shai-te og det har blitt veldig godt!

Jeg har jo egentlig alltid vært et te-menneske, men etter at jeg fant ut at bulletproofkaffe var tingen for meg (mtp hvor stabilt blodsukkeret holder seg samt en bedre opplevelse med koffeinen) har jeg drukket bulletproofkaffe på vei til jobb. Jeg lager presskannekaffe og tilsetter kun rapskokoks og mct-cocosa i det daglige (kjører den heller ikke i blenderen) så når det er helg gjør jeg gjerne litt mer ut av kaffen. Blenderen bråker ganske mye og jeg vil helst ikke vekke hele huset ved å blende kaffen min tidlig om morgenen, så det gjør jeg stort sett bare når det er helg.

Da er det i hvertfall litt ekstra kos ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page