top of page

Salat med spekeskinke & oliven


Hei dere! Tid for ukens aller siste oppskrift. Denne gangen en salat med litt italienske smaker. Jeg er fortsatt inne i tapas tema og her er det både spekeskinke, focaccia og oliven. Skal du lage en salat med tapasrester, har du en her. I dag har jeg vært en tur på Sagene og Oslo Yoga fordi det denne helgen har blitt arrangert Oslo Yogafestival der. Det er gøy å prøve noe nytt og i dag hadde jeg en to timers lang anukalana yogatime. Det var noe ganske annet enn den ashtanga yogaen jeg praktiserer om dagen. Her var det mange myke og rolige bevegelser. Perfekt på en tidlig søndag. Senere på dagen var det sjokolademeditasjon som også var morsom å delta på.

Men nå er det begynt å bli sein søndagskveld så jeg skal straks legge meg. Jeg skal bare hente wonderbagen min nede for jeg har kokt kraft i ettermiddag og da skal gryten komme oppi wonderbagen og stå der til jeg er hjemme fra jobb i morgen. Deretter skal den få litt mer varme på komfyren før den skal komme oppi wonderbagen igjen. Å koke kraft over flere dager gir en ekstra næringsrik kraft som blir proppet med gelatin (kokt kollagen). I dag har jeg oksehaler i gryten min og jeg gleder meg til å prøvesmake litt i morgen. Kraft er ordentlig godt og kan blandes i det meste. Jeg er også glad i å drikke kraft, men har innsett at det ikke gjelder alle :)) Dagens oppskrift passer nok til flere ganer tenker jeg meg og denne salaten er enkel å sette sammen.

Til én porsjon Ingredienser 1 stor neve feldsalat 1 stor neve romanosalat Ca 7 cm agurk 3 skiver birkebeinerskinke eller annen spekeskinke 6 kalamataoliven 2 ss linfrøolje/olivenolje

Tilbehør Focaccia (oppskrift her) Litt majonesbasert hvitløksdressing (jeg brukte Husets Utvalgte hvitløksdressing, fra Extra)

Hakk opp alle ingrediensene og legg spekeskinken delikat oppå salatengen. Servér dressingen i en skål for seg eller hell den over salaten ved servering. Serveres med hjemmelaget focaccia.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page