top of page

Hjemmelaget ciabatta med avocado, majones & parmaskinke


Hei og god kveld! Hvis du trenger noe nytt til frokosten eller lunsjen har jeg en ny oppskrift til deg. Det går faktisk ann å spise en god ciabatta selv om man spiser strengt lavkarbo! Man må bare selv ta frem bakebollen og eksperimentere litt. Denne oppskriften gir 4 deilige ciabattaer som både er meierifrie og er veldig lavkarbovennlige. Her har jeg fylt dem med deilig parmaskinke, avocado og majones. Mmmm!

Til én porsjon

Ingredienser En ciabatta (se oppskift under) 2 skiver parmaskinke eller annen spekeskinke 1/4 stor avocado Litt majones (av god kvalitet, gjerne hjemmelaget) Litt blandet salat Agurk Litt friske spirer (jeg brukte reddik spirer)

Ciabatta (gir ca 4 stk) Ingredienser 2 dl mandelmel (finmalt & fettredusert) 1 dl sesammel 1 ss kokosmel 5 ss fiberhusk 2 ts bakepulver Litt salt Ca 2 ts eplecidereddik 3 dl kokende vann 3 eggehviter

Sett ovnen på 175 grader Ha de tørre ingrediensene i en bolle og sett til side. I en annen bolle blander du sammen eggehvitene, vannet og eplecidereddiken med en håndmixer. Bland deretter det fuktige med det tørre samtidig som du visper. (Ikke visp lenger enn at massen har blitt jevn) Form deretter litt avlange boller/rundstykker av deigen og sett dem på et bakepapirkledt stekebrett. Stek dem nederst i ovnen i ca 50-60 minutter.

Del en ciabatta i to. Mos avocadokjøttet ned i bunndelen med en gaffel. Deretter legger du de andre ingrediensene lagvis. Server med det samme.

Håper det smaker! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page