top of page

Lun andesalat med pinjekjerner & urtedressing


Hei og hå! Det går litt tregt med denne kreativiteten om dagen! Kreativitet fra min side kan ikke presses frem for da blir det ikke noe særlig, men hvis jeg derimot ikke tenker så mye over det så klarer jeg allikevel å finne på noe. Spørsmålet er bare når på dagen jeg finner på det- og om det faktisk er lyst nok ute til å ta bilde av resultatet. Det ble det i hvertfall i dag og her er det noe veldig enkelt!

Har du rester av stek eller noe annet liggende er dette et perfekt eksempel på hva du kan bruke restene til dagen etter. Her har jeg hatt rester av et andebryst som jeg ville spise til lunsj i dag. Andebrystet var fra før av stekt i ovnen med masse deilige urter så det hadde litt urtesmak. Jeg ville holde på denne smaken samt varme det forsiktig opp uten at kjøttet ble tørt. Derfor er kjøttet varmet forsiktig på pannen i godt med olje og hvitløkscocosa. Selv om det er restemat betyr ikke det at noe trenger å være kjedelig av den grunn! Her er det med andre ord bare å være kreativ! Av få og i utgangspunktet kjedelige ingredienser går det ann å få til noe veldig smakfullt!

Jeg er veldig glad for å endelig ha funnet en majones som ikke har verst pris og som i tillegg er økologisk. Jeg synes nemlig at majones er veldig godt, men desverre er det mye dårlig olje i disse majonesene og det er ikke kroppen min så fan av merker jeg. Har prøvd meg på Mills majones flere ganger, men soya og jeg er en dårlig kombinasjon og derfor blir resultatet deretter. Derfor er jeg veldig glad for at jeg har funnet denne! Den er god på smak og egner seg også til å brukes som dip og som en fyldig salatdressing. Her har jeg tilsatt litt basilikum, herbamare og ferskpresset sitron for å gjøre den litt lettere og mer smaksrik. Smeltet blåmuggost eller gorgonzola kan også brukes som topping hvis du liker det! Vil du ha litt mer olje over salaten vil jeg anbefale å fortsette med olivenolje eller bruke litt kaldpresset linfrøolje.

Til en porsjon

Ingredienser Ca 120-150 g ferdigstekt andebryst (eller annet kjøtt) 1 ss olivenolje 1 ts cocosa med hvitløk (evt olivenolje med urter) 10 g pinjekjerner 2 never med blandet salat 1 stor klype reddikspirer

Dressing 40 g majones av god kvalitet Litt fersk finhakket basilikum Ca 1/2- 1 ts ferskpresset sitron Litt herbamare (kan sløyfes)

Skjær andebrystet i skiver og legg det i en panne sammen med litt olivenolje og cocosa.

La det varmes på svak varme og legg deretter oppi pinjekjernene. Pass på temperaturen og vend pinjekjernene. De må ikke bli brent.

I mellomtiden legger du salat og reddikspirer på en tallerken og blander sammen

ingrediensene til dressingen.

Når kjøttet har blitt så varmt/stekt som du ønsker legger du det over salaten, fordeler pinjekjernene og oljen fra pannen jevn over tallerkenen.

Avslutt med å legge dressingen over kjøttet.

Da håper jeg det smaker!

Jeg har hatt fri både torsdag og fredag denne uken så nå har jeg endelig fått ut all jul og hatt "vårrengjøring" i januar. DEILIG! Så nå er det bare å kose seg og nyte resten av helgen ♡ Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page