top of page

Frokosttallerken


God fredag og ikke minst god lillejulaften!

Her har freden senket seg og nå er vi klare for julehelgen. I hvertfall nesten! Noen få ting gjenstår, men det er bare kos. I dag tenkte jeg å friste dere med en helt vanlig frokosttallerken, for man trenger jo ikke å ta helt av selv om det er jul.

En god frokost er aldri dumt å starte dagen med! Her er det deilig kotelettbacon (tykt bacon) avocado, speilegg, salat, spirer, agurk og pannestekte tomater. En ordentlig god frokost som holder deg mett lenge ♡

Jeg tror en av forsettene mine for 2017 er at jeg skal begynne å dyrke spirene mine selv. Det er jo så enkelt, men jeg ender alltid med å kjøpe spirer og min favoritt er rødbetspirer. De er ekstra store og kraftige og har god crunch. I tillegg er de smaksrike og piffer opp alt de serveres sammen med. De er også gode å bruke i omeletter!

Du trenger ikke å varme tomatene hvis du ikke vil det, det er bare veldig enkelt når du allikevel har en varm panne. I tillegg inneholder tomater lycopen som ikke blir frigitt med mindre de blir oppvarmet. De skal helst også serveres sammen med sunt fett som igjen vil maksimere frigivelsen og opptaket av lycopen. Det er nemlig nøye gjennomtenkt hvorfor grekerne (spesielt) alltid serverer tomater med olivenolje. Dryss gjerne litt ferske urter på dem, så smaker de enda bedre.

Frokosttallerken

Ingredienser

2 egg som speilegg

3 skiver kotelettbacon

Noen cherrytomater, stekt i baconfettet

1/2 avocado

Litt blandet salat, litt friske spirer og agurk

God olje til salaten (olivenolje eller linfrøolje)

Dette er altså et eksempel på en god start på dagen for meg. Jeg har postet mange søtsaker i det siste så jeg tenkte at det ville være greit med litt normal mat i det minste. Jeg spiser ikke spesielt mye julemat, men jeg har spist ribbe et par ganger i desember. Jeg er egentlig også veldig glad i medisterpølser, men det er ikke så enkelt å finne noen som er rene nok for meg. Som regel inneholder de noe jeg ikke tåler og da lar jeg heller være. Men rent kjøtt er aldri noe problem og senere i dag skal jeg hjem til mamma for å spise middag. Der har jeg bestilt oksetunge og det synes jeg er veldig godt. Pinnekjøttet fikk faktisk vike for tunge i år og i morgen står det gås på menyen.

Vi har i utgangspunktet ingen fast meny på julaften, men har flere ganger hatt and, noe som vi er veldig glade i alle sammen. De hadde derimot ikke and da vi var på andehandel tidligere i høst så da ble det en gås som ble med hjem i stedet. Godt er det nå i hvertfall med fugl uansett. Tilbehøret er nok ikke helt bestemt enda, men det blir nok litt råstekt rosenkål til meg og kokt rosenkål til de andre. På julaften skal alle få kose seg og det er mulig jeg slenger sammen en god mørk sjokoladekake til dessert!

Jeg håper i hvertfall at du får en fin kveld både i dag og i morgen!

God jul ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page