top of page

Brente mandler med smak av jul


God kveld!

I dag har vært en veldig avslappende og rolig dag. Vi hadde julebord på jobben i går så i dag har jeg bare slappet av og gjort omtrent ingenting. Vi var ute og spiste middag tidligere i kveld og i morgen skal vi bort til middag. Veldig deilig å få servert mat noen ganger. Det blir jo ikke så mye oppskrifter med vanlig hverdagsmat nå på vinteren på grunn av lyset så nå er vi inne i en julesnacks og snacksperiode. Det er tydelig også de oppskriftene som er mest populære så da er det jo bare å fortsette med det!

I dag legger jeg ut en oppskrift på noe som veldig mange er glade i- nemlig brente mandler. Det er jo ingen ordentlig jul uten brente mandler og det som er så fint er at det er veldig enkelt å lage disse sukkerfrie. Ikke mange ingredienser skal til for å lage disse sprø godsakene. Her har jeg valgt å bruke sukrin gold, men man kan selvfølgelig bruke en annen type søtning også. Sukrin gold har, som jeg har nevnt flere ganger før, en veldig rund og god smak som egner seg veldig godt til denne slags oppskrifter.

Det er flere måter å lage brente mandler på og jeg har en annen oppskrift her som du kan ta en titt på. Der viser jeg en litt annerledes fremgangsmåte. Her tar jeg panneversjonen og forbereder mandlene for ovnen i pannen før jeg legger dem ut på et bakepapirkledt stekebrett. På den måten vet jeg at alle mandlene har fått godt med både smør og sukker på seg og jeg synes også at det som regel fester seg litt bedre på denne måten. Hva du foretrekker kan du jo selv finne ut. Jeg har tidligere også skrevet litt om bløtlegging av frø og nøtter her og det kan du kanskje ta en titt på før du begynner. Mine mandler lå bløtlagt i flere timer før jeg skylte dem og klargjorde dem for ovnen. Oppskriften er enkel og er fin å gjøre på slump! Hvis du ønsker å lage vanlige brente mandler utelater du bare pepperkakekrydderet.

Brente mandler (stor porsjon) Ingredienser 250 g mandler 2 ss rapskokos (evt ekte smør) Ca 2-3 ss sukrin gold Ca 1-2 ts pepperkakekrydder (oppskrift her)

Sett ovnen på 150 grader Ha alle ingrediensene i en liten panne og varm det hele opp på middels varme. Sørg for at alle mandlene har fått godt med smør og sukrin over seg før du legger mandlene utover et bakepapirkledt stekebrett.

Unngå å få med så mye av smørsirupen da det vil gjøre at mandlene trenger lengre tid i ovnen. Når mandlene ligger pent utover brettet kan du sette brettet midt i ovnen. La dem stå der i 30-50 minutter før du tar dem ut og lar dem lufttørke til de er helt kalde. Oppbevar dem deretter i en luftett beholder- gjerne kjølig.

Perfekt snacks når du er fysen på noe godt eller noe å gi bort i gave ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page