top of page

Kjøttpai


En god kjøttpai er aldri dumt og kjæresten blir alltid glad når han får høre at jeg lager pai til han. Denne paien er superenkel å lage og er god på smak. Den er mettende og passer like godt til lunsj som til middag- lunken som kald. Jørgen synes den minner litt om en pizza, bare i paiutgave. Selve paibunnen er helt meierifri så du kan gjerne lage en meierifri pai ved å droppe osten og bruke tomatsaus i stedet for pesto. Du kan med andre ord bruke paibunnen som utgangspunkt til hvilken som helst pai. Server gjerne paien med litt frisk salat.

Til én pai (mange porsjoner) Ingredienser

Fyll 400 g kjøttdeig 2 fedd hvitløk 1 gul løk 1 ss rapsolje 1 ss cocosa 2 ts rød pesto (av god kvalitet) Litt salt & pepper Ca 1 ss tørket oregano

2 ss rød pesto/tomatpuré av god kvalitet 100 g revet ost (av god kvalitet) 100 g cheddar

Paibunn 80 g mandelmel (finmalt, fettredusert) 20 g sesamfrø 45 g kokosmel 3 ss cocosa evt ekte smør 1 ss fiberhusk 1 ts bakepulver 50-60 ml vann 1 egg

Sett ovnen på 175 grader. Start med å frese hvitløk og gul løk i pannen sammen med litt olje. Tilsett deretter kjøttet og la det gjennomstekes før du blander i pesto og krydrer med salt, pepper og oregano. Mens kjøttet steker kan du med fordel slenge sammen paibunnen. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og bland det godt sammen før du trykker deigen ut i en paiform. Forstek paibunnen i ca 10-15 minutter. Ta paibunnen ut av ovnen og fordel pesto eller tomatpuré over bunnen. Tilsett revet ost til kjøttfyllet og bre deretter fyllet over paibunnen. Avslutt med litt cheddar på toppen. Stek paien midt i ovnen i ca 20-25 minutter.

Håper det smaker! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page