top of page

Gresskarsuppe


Hei og hå og god tirsdagskveld! I dag er det nok en gang oppskrift med gresskar som står for tur. La oss bare fortsette med gresskaret. Dere tror vel kanskje ikke at jeg spiser annet om dagen...Kanskje ikke så rart. Denne gangen er det suppe som står på menyen og en skikkelig høstlig en!

Denne suppen er kremete og god med en litt krydret og rund smak. Jeg har brukt hjemmelaget kraft for å gjøre suppen mer næringsrik, for å gi den ekstra god smak og for at den skal være mere mettende. Kraften min kommer fra storfe og noen margbein hvis jeg ikke husker helt feil. Det er ikke alltid kraften blir merket så godt i fryseren, men jeg lager i utgangspunktet kun kraft på storfe og kalv. Bortsett fra bacon (selvfølgelig) så er jeg ikke så veldig glad i svinekjøtt og vi bruker det heller ikke noe særlig så jeg koker sjelden kraft på svin. Men du kan selvfølgelig bruke hva slags kraft du ønsker. Det blir som regel godt uansett, men prøv i hvertfall å unngå buljong- det blir ikke det samme.

I denne suppen brukte jeg flaskegresskar (butternut squash), men du kan selvfølgelig også bruke andre typer gresskar. Gresskar er jo ikke helt like verken i smak eller i konsistens og du får prøve deg litt frem. Spesielt på konsistensen. Noen gresskar er litt mere melete og klissete (stivelsesrike) enn andre og vil gi en fyldigere konsistens.

Gresskarsuppe smaker også herlig sammen med noen helt enkle hvitløkskjøttboller. Disse kjøttbolllene er utrolig enkle å lage. Jeg har bare trillet helt nøytral kjøttdeig til boller og stekt dem i godt med cocosa hvitløk, hatt over fersk basilikum, litt salt og litt herbamare. Voilá- så enkelt kan det gjøres. Når man er lei av å vaske opp så gjør man det på den måten. Så slipper man å blande kjøttdeigen i en bakebolle først- dette fungerer like bra.

Til én porsjon

Ingredienser 100 g gresskar 100 g hjemmelaget kraft Rapsolje til å steke gresskar i En slump mandelmelk (unsweetened) 1 ts johannesbrødkjernemel 2 ts linfrøolje (ekte smør) Salt & pepper Ca 1 ts gurkemeie

Tilbehør Kjøttboller Gresskarkjerner (salte eller naturelle)


Rens gresskaret og del det i mindre biter. Stek det litt på pannen i rapsolje til det har blitt litt mykere. Deretter har du gresskaret oppi en blender sammen med hjemmelaget kraft og litt mandelmelk. Kjør til ønsket konsistens. Ha suppen oppi en gryte og tilsett1 ts johannesbrødkjernemel mens du rører godt og varmer suppen opp. Tilsett olje eller smør og krydre med gurkemeie, salt & pepper. Blir suppen for tynn/tykk bruker du enten litt mere mandelmelk eller johannesbrødkjernemel (jevning).

Servér suppen sammen med nystekte kjøttboller og noen sprø gresskarkjerner.

Håper det faller i smak!

Nå skal jeg straks legge meg! Med disse streiketider er det ikke spesielt morsomt å reise frem og tilbake på jobb om dagen- og i morgen kaster jeg inn håndkledet og kjører til jobb. Jeg kjører generelt ikke til jobb fordi jeg hater å stå i kø, og nå som det er streik er det enda flere biler på veien, men hvis man starter hjemmefra kl. 05 så slipper man unna kø heldigvis. Så det er det verdt. Da får man heller gå litt tidligere. Det må man jo uansett hvis man skal klare å komme seg ut av oslo-området før det braker løs! Håper togkaoset ikke lager altfor mye trøbbel for deg! Forhåpentligvis slår de igjennom med noe snart så streiken kan nedtrappes eller avsluttes. Vi krysser fingrene for det!

I mellomtiden ønsker jeg deg en fortsatt fin uke ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page