top of page

Hjemmelagde seikaker


God torsdag- straks fredag! Jeg synes ukene flyr av gårde. Var det ikke akkurat mandag og en ny uke?

I dag vil jeg dele en fiskeoppskrift med dere!

Siden denne matbloggen skal inspirere deg til å lage mere mat fra bunnen av så synes jeg det passer bra å inspirere deg til å lage hjemmelagde fiskekaker. Å lage disse selv er kjempeenkelt og er ikke spesielt tidkrevende som man lett skulle tro. Det trenger heller ikke å være dyrt. Du kan lage fiskekaker av all slags fisk og her har jeg vist en versjon som blir mye billigere enn fiskekakene du kjøper på butikk. Disse fiskekakene er laget med seifilet, men du velger selv hvilken fisk du vil bruke. Du kan også lage blandede fiskekaker. Og her trenger du ikke å lure på om seikakene faktisk er seikaker. Dette er 100 % sei og ingen annen fisk.

Fiskekaker i butikk kan jo være så mangt, men det har heldigvis kommet noen bedre fiskekaker på markedet de siste årene og velger man riktig type er det et godt alternativ til annen fisk. Men som sagt er det ikke alltid sånn at man kan stole på det som står foran på pakningen, man er nødt til å lese på ingredienslisten. I hvertfall hvis du er interessert i hvor mye fisk du får i deg av forskjellige fiskesortene (fiskekaker er som regel et blandingsprodukt) Selv om fiskekakene foreksempel heter ørret og kveite, så betyr ikke det at det er mest ørret og kveite i dem, men at de faktisk kan være basert på mest hyse og hvitlaks. Lager du derimot dine egne fiskekaker vet du akkurat hva som er i dem, og fiskekaker trenger absolutt ikke å ha en lang ingrediensliste!

I disse seikakene har jeg brukt linfrømel som faktisk passer utmerket til formålet. Det gir faktisk en overraskende god fiskekakesmak, så hvis du kommer over det på matbutikken vil jeg anbefale deg å bruke det. Du kan selvfølgelig bruke akkurat det du har, men det er ikke så mye som skal til og hvis du bruker et mere stivelsesholdig mel holder det muligens bare med 1 ts.

Seikaker (gir ca 6 kaker, ca 2-3 porsjoner)

Ingredienser 400 g seifilet 1 egg 2 ts linfrømel/sesammel Litt salt& pepper

Som tilbehør hadde jeg litt hjemmelaget salsa laget helt enkelt samt grønnkål stekt i olje, og til sist og ikke minst; bacon. Bacon og sei er en veldig god kombinasjon så det hadde jeg som tilbehør!

Salsa Ca 150-200 g flådde tomater (gjerne økologiske) 1 ts finhakket fersk persille 1 ts cocosa hvitløk Litt salt&pepper

Fremgangsmåte: Ha ingrediensene til seikakene i en kjøkkenmaskin og kjør til ønsket konsistens. Deretter former du kaker som du steker på pannen i litt olje/smør.

Nytes sammen med hjemmelaget salsa, sprø grønnkål og røkt bacon.

Hvis du vil prøve fiskekaker med laks har jeg lagt ut to oppskrifter tidligere;

Oppskrift på laksekaker med creme fraiche her og spicy lakseburger her.

Ha en fortsatt fin torsdagskveld! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page