top of page

Fargerik inspirasjon


Hei og hå og god mandag!

Ny uke, ny dag og nye muligheter. Jeg tenkte å inspirere dere med en litt fargerik høsttallerken i dag. Litt uvant med så mye knalle farger nå som sommeren er forbi, men det trenger ikke å bety slutten på disse fargene på tallerkenen fordet.

Mange har vel kanskje lagt merke til at butikkene får inn mer og mer beter i ulike former og selv om disse kanskje ikke ser så dekorative ut med skall, så skjuler det seg mye spennende under. Se på disse rosa polkabetene foreksempel! De ser omtrentlig ut som vanlige rødbeter utenfra, men inni er de veldig dekorative og liver opp en kjedelig tallerken! Det gule på tallerkenen er gul squash som jeg har kjørt igjennom spiralien min og fått gul squashspaghetti. Jeg er veldig glad i squash og spiser det så og si nesten hver dag, men som regel bare i biter fordi det er litt tiltak å vaske spiralien hele tiden.... Det burde finnes en bedre måte å vaske sånne redskaper på for der havner det små biter i kriker og kroker. Derfor setter jeg ekstra stor pris på squashspaghettien min og spesielt når den er gul! Det er ikke så ofte jeg får tak i gul squash selv om vi har et veldig godt utvalg av grønnsaker der hvor jeg handler. Squashspaghetti smaker nydelig når den har simret litt med olje og litt urtesalt. Har du ikke prøvd bør du absolutt det!

Ellers finner du grønn spisskål, friske reddikspirer som setter en spiss på maten og til sist, men ikke minst surkål. Å fermentere kål og lage surkål har jeg ikke helt kommet i gang med, så jeg jukser litt foreløpig. Det finnes god surkål å få tak i og denne har jeg kjøpt flere ganger i Sverige. Jeg har også flere ganger kjøpt Helios sin surkål her hjemme og den er også god på smak. Fermentering er jo veldig in om dagen og det er bare positivt. Fermenterte grønnsaker inneholder probiotika som kan være med på å balansere mage og tarm. I tillegg liker jeg godt smaken av surkål så det er en vinn vinn situasjon for magen og smaksløkene.

Jeg har selvfølgelig litt høstlig kjøtt på tallerkenen- en lammekotelett. Denne tallerkenen viser at man ikke trenger å kjøre på med lite farger på tallerkenen. Jeg er veldig glad i høstens nyanser, men syntes det fortsatt er litt tidlig med sopp og litt kjedeligere farger som tilbehør. Nå er jeg inne i et fargerikt modus og da skal det helst være så mange farger som bare mulig! Sånn blir det når det plutselig blir grått og trist i været- da må man kompensere litt!

For å gjøre grønnsakene lettere fordøyelige er de varmebehandlet, men jeg liker fortsatt at det er litt tyggemotstand så jeg varmer dem som regel bare litt i pannen sammen med litt olje, salt og kanskje litt herbamare (urtesalt). Prøv også å bake beter i ovnen- det smaker nydelig og de passer seg selv. Ellers er mitt beste tips til en hektisk hverdag å slenge masse grønnsaker på et bakepapirkledt stekebrett, ha over godt med olje og litt salt og bak det i ovnen i 20-40 minutter (litt avhengig av hvilke grønnsaker du velger og hvor myke du vil ha dem) Dette er perfekt tilbehør til lunsj eller middag!

Håper dere har fått litt fargerik inspirasjon!

Nå skal jeg straks sykle av gårde til trening. Veldig uvant at det blir så tidlig mørkt ute og jeg får kortere tid til å ta bilde av maten vi spiser i ukedagene! Men sånn er nå det!

Ha en fortsatt fin mandagskveld og en god start på uken ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page