top of page

Krydret tomatsuppe


Hei tirsdag! Jeg har kokt kraft de siste dagene og i dag var kraften ferdig. Før jeg fryste ned mesteparten tok jeg fra litt og lagde en deilig tomatsuppe! Å lage tomatsuppe fra bunnen av er noe av det enkeste som finnes så hvorfor noen fortsatt lager posetomatsuppe, det skjønner jeg ikke. Man kan jo krydre på utallige måter og lage nye varianter hver gang. Denne er ekstra næringsrik på grunn av kraften og dermed også mere mettende. Den har en litt krydret smak og passer kjempegodt utover høsten og når du vil ha en varmende suppe. Dette var en raskt laget middag og jeg serverte suppen sammen med noen helt enkle kjøttboller. Dette er også supert å ha med seg til lunsj og suppen kan også spises kald- som en gazpacho.

Til 2 porsjoner Ingredienser

Suppe 1 boks (400g) flådde tomater, helst økologiske 2 ts cocosa hvitløk 2 ts linfrøolje/ekte smør 1 ss finhakket fersk persille Ca 0,5 dl hjemmelaget kraft 1klype salt & pepper 1 ts soltørket tomat creme 1 ts smoked paprika (krydder) 1 ts karri

Kjøttboller 250-300 g kjøttdeig Cocosa hvitløk Fersk finhakket basilikum Litt salt Litt herbamare

Topping

Gresskarkjerner

Start med å trille kjøttboller av kjøttdeigen og stek bollene i cocosa hvitløk. Dryss over basilikum, litt salt og herbamare og stek kjøttbollene til de er gjennomstekte. Ha alle ingrediensene til suppen i en blender og kjør til ønsket konsistens. Deretter tar du suppen over i en gryte og varmer opp. Smak til med mer salt eller pepper. Servér suppen med noen gresskarkjerner på toppen og nystekte kjøttboller.

Tips! Hjemmelagde knekkebrød passer også godt til. Ta en titt på denne oppskriften.

Vel bekomme! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page