top of page

Urtestekt scampi med avocado


Hei og god kveld!

Stort sett blir det til at man velger de samme grønnsakene når man handler i butikken. Man lager de samme rettene og bruker de samme krydderne. Siden kostholdet mitt bærer litt preg av at jeg ikke kan spise alle type grønnsaker og mat generelt, så prøver jeg allikevel å være flink til å være kreativ og finne på nye ting! Selv om jeg er veldig glad i mat kan jeg nemlig ha en tendens til å bli matlei og det er jo kjedelig. Det blir fortsatt god og næringsrik mat, men den er ikke akkurat veldig spennende. Stort sett går det litt utover lunsjen min om dagen fordi jeg skal prøve å spise så mye varm mat som mulig og ikke spise så mye salat (som både er kald mat og tungt fordøyelig) Jeg er veldig glad i salater, men nå som det går mot kjøligere tider er det forsåvidt greit å bruke litt grovere grønnsaker.

Det er nemlig ikke alltid like lett å lage en salat når man gjerne vil bruke tomat og paprika, for det er noe som jeg gjerne vil bruke i en salat. Tomat og paprika tilhører nemlig nattskyggefamilien (søtvierfamilien) som er en plantefamilie som blant annet består av poteter, aubergine, tomat og paprika. Grønnsaker i denne plantefamilien kan by på problemer hos noen og siden jeg allerede er allergisk for poteter er jeg alltid forsiktig med å innta for mye og for ofte av disse beslektede grønnsakene. Det er nemlig sånn at man kan kryssreagere på ting og jo flere ting man reagerer på innenfor en familie, jo større sannsynlighet er det for at man ikke tåler de andre heller. Jeg har nemlig tidligere reagert på paprika i form av paprikakrydder og rødt krydder med chilli, så nattskyggerfamilien er jeg spesielt obs på. Derfor må jeg være litt kreativ når det kommer til salatene om dagen, og det har blitt noen kjappe løsninger som absolutt er gode, men som ikke akkurat er salat. Du kan jo prøve denne enkle lunsjen/mellommåltidet (etter hvor mye du bruker av de ulike ingrediensene) som er laget på en to tre og som smaker like godt kaldt som varmt.

I hverdagen blir alt jeg lager laget på slump og jeg følger aldri oppskrifter. Derfor smaker ting som regel litt ulikt fra gang til gang, men det gjør jo ingenting. Det er jo nesten litt spennende i seg selv! Denne enkle blandingen her blir i hvertfall like god hver gang og selv om den er veldig enkel er den allikevel grønn og dekorativ.

Til én porsjon

Ingredienser

1/2 - 1 avocado

2 never scampi uten skall

Cocosa hvitløk til å steke i

Litt finhakkede friske urter (basilikum og koriander er favoritter)

Salt

Litt linfrøolje til å helle over

Stek scampi på middels til høy varme i godt med cocosa. Tilsett de friske urtene og litt salt og la scampien bli ferdigstekt før du tilsetter biter av avocado.

Hell over litt linfrøolje ved servering

Så enkelt kan det altså gjøres!

Jeg øver meg på å spise litt mindre protein i hverdagen for det er faktisk sånn at man kan få i seg for mye proteiner og selv om det er mye mas om at man må få i seg masse proteiner om dagen og at all ny og moderne mat er så proteinrik, så betyr ikke det at man skal overdrive. Fordi kostholdet mitt er som det er og fordi jeg ikke bare kan erstatte måltider med enklere ting som brød, youghurter osv, så blir det til at jeg ofte spiser en ren proteinkilde til hvert måltid (type kyllingfilet, laksefilet, kjøttdeig osv) og da blir det endel proteiner. Så jeg jobber litt med inspirasjonen og prøver å tenke litt nytt.

Nå skal jeg straks legge meg, men først skal jeg vaske dusjen mens jeg skal dusje. Jeg har nemlig vaskedag på torsdager for da har kjæresten kveldsvakt og jeg kan gå rundt med vaskekluten min uten at han skal være i veien. Jeg er nemlig veldig glad i å vaske og liker å ha det ryddig rundt meg. Da kjæresten min derimot kom på at han hadde glemt å rydde litt før han dro, tror jeg han fikk litt dårlig samvittighet og vips hadde jeg fått timesbetaling for vaskejobben! Haha. Jeg trodde det var en spøk, men neida. Vipps vet hvordan penger skal overføres kjapt og enkelt og da blir vaskekona glad! Jeg tror at mannfolk liker å ha det litt ryddig og koselig rundt seg, de tørr bare ikke å innrømme det! De kjenner nok også på hvordan god og næringsrik mat føles på kroppen og jeg har i hvertfall en kjæreste som setter pris på at jeg kokkelerer spesielt for han. Det er de små tingene som teller og det er viktig å tenke på i en hektisk hverdag! Om det så blir en kjedelig lunsj en dag eller to, så er det viktigste at kroppen får god næring. Litt visdomsord til meg selv en torsdagskveld! I morgen er det fredag og straks helg. Nyt resten av torsdagskvelden ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page