top of page

Høstburger med gresskar og beter


God onsdag i septembervarmen!

Jeg er veldig glad i gresskar og bruker det mye i matlaging nesten året rundt. Nå begynner også de vanlige matbutikkene å få inn gresskar og da er det jo enda enklere å få tak i det. Min favoritt og det jeg som regel bruker er butternut squash, også kalt flaskegresskar. Det er et matgresskar som er mildt, men godt på smak. Til denne høstburgeren har jeg derimot brukt et rundt orange gresskar (usikker på navnet) som har en litt kraftigere smak og er litt saftigere. Du kan fint bruke flaskegresskar til burgeren også. Ta det du enklest får tak i!

De siste dagene har jeg også kost meg mye med beter i herlige farger. Spesielt er polkabeter veldig dekorative. Ordentlig sukkertøy på tallerkenen! Siden butikkene nå begynner å bugne av deilige høstgrønnsaker, mens det samtidig er sommer i luften tenkte jeg at det passet godt å lage en kombinasjon av høst og sommer og da ble det tid for å grille litt! Deilige høstgrønnsaker møter sommerlige farger og grillsmak- det må jo bare bli bra! Denne burgeren er en liten godbit og kan også tilberedes innendørs i en panne. Dette er en deilig burger som kan nytes gjennom hele høsten og vinteren og da er det vel litt mere aktuelt å lage den innendørs. Jeg brukte en lammeburger fordi det var det jeg hadde i fryseren. Lam er jo i tillegg høstmat så det passet jo godt. Men til dette passer både burger av storfe samt hjemmelaget burger av kylling.

Til 2 porsjoner Ingredienser 2 rene lammeburgere (99% kjøtt) 4 skiver gresskar 1 polkabete Rapsolje Herbamare (urtesalt) 1/2 avocado 2 never spirer (jeg brukte fra brokkoli) 1/2 squash 1 oransje bete (gul innvendig) Litt salt

Legg lammeburgerne i en aluminiumsform sammen med squash og gul bete i skiver. Ha litt olje over grønnsakene samt litt salt. Grill dette på middels varme. Pass på beten som gjerne blir litt fortere ferdig hvis du skjærer den i tynne skiver. Rens polkabeten og skjær den i skiver. Legg den deretter i en skål og hell over litt olje og dryss over litt herbamare. La polkabeten ligge i "marinaden" til resten av maten er ferdig. Denne smaker nemlig nydelig rå med litt urtesalt på! Skjær gresskarskivene i ønsket tykkelse og stek dem lett i en panne med olje. Jeg brukte rapsolje, det gir god smak. Blir gresskaret fort ferdig senker du bare temperaturen og lar det stå til resten er klart. Mos avocadoen og sett klar. Når kjøttet og gresskaret er ferdig på grillen kan du sette sammen burgeren. 1 skive gresskar, deretter kjøtt, avocadomos, oransje bete i skiver og så en gresskarskive på toppen. Legg resten av de grillede grønnsakene rundt og avslutt med å pynte burgeren med litt ferske spirer.

Hvis du ønsker noe dressingaktig til burgeren passer det veldig godt med en hvitløksdressing. Det finnes nå flere gode dressinger med bra ingredienslister i vanlig matbutikk. Jeg brukte en som var majonesbasert (egg + olje)

Nå ligger det ann til et godt høstlig måltid! Kanskje noe å servere til høsttakkefesten? ♡

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page