top of page

Kefirlapper

God morgen! I skrivende stund sitter jeg ved kjøkkenbordet, har akkurat spist en deilig grønn sjokoladepannekake med digg topping og nå sitter jeg her og koser meg med en koffeinfri og meierifri bulletproof "kaffe" (bruker dandyblend) Skikkelig søndagskos med andre ord!

Jeg hadde egentlig tenkt til å blogge litt i går kveld, men jeg var nokså sliten etter en lang dag på jobb så etter middag ble det heller å slenge seg på sofaen, og der sov jeg vel egentlig til det var på tide å legge seg! Da fikk jeg i hvertfall slappet masse av så nå er det full energi igjen. Viktig å ligge litt til lading! Jeg skal nemlig snart på jobb igjen og i dag blir det forsåvidt en lang dag igjen fordi jeg skal trene etter jobb, så det er fint å starte søndagsmorgenen med en skikkelig frokost og samtidig være deilig uthvilt. Jeg gleder meg i hvertfall til lunsj for mamma kommer innom med lunsj til meg i dag. Oksehaler. Nam! Det er jeg veldig glad i. Jeg laget også en bestilling på fårikål forrige uke så uke 36 var uken jeg koste meg med fårikål til middag, lunsj og middag igjen. Noen ting kan ikke spises ofte nok!

Jeg føler i hvertfall at jeg har litt mer energi om dagen og det er en fordel når det er mye å gjøre på jobb. Det er også deilig å føle at jeg ikke trenger å trene omtrent hver dag i uka for å lade batteriene skikkelig. Trening er absolutt noe jeg prioriterer, men trening tar også mye tid så nå har jeg og kjæresten begynt å trene sammen og da får vi til veldig effektive økter som ikke tar altfor lang tid. Jeg har også begynt med yoga igjen så nå ligger det meste til rette for at ting skal bli litt bedre. Det er i hvertfall blitt lys inne i tunellen nå. Selv om tunnellen er lang så er det vel forhåpentligvis en åpning i enden.

Jeg holder meg i hvertfall helt unna meieriprodukter igjen. Det var jo en kort periode jeg prøvde meg på nytt igjen, men jeg fant ut at det ikke er noe for meg allikevel. Veldig synd og litt dumt. Liker å kunne være kreativ på kjøkkenet med så mange ingredienser som mulig, samt å i hvertfall kunne smake litt på maten underveis når jeg kokkelerer til kjæresten. Men det er bedre for meg å holde meg helt borte fra det, også ekte smør, så nå går det i rapskokos hvis jeg skal ha en slags smørerstatning. Men det hender jo at jeg lager ting med meieriprodukter allikevel og i dag har jeg en oppskrift som jeg vil dele med dere.

Jeg håper at du kan visualisere hvordan deilige lapper ser ut for dette er faktisk et innlegg som jeg ikke har bilde til! Jeg fikk nemlig plutselig besøk etter at disse lappene var laget og derfor forsvant de før jeg fikk tatt bilde av dem! Men jeg lover at de både ser ut som vanlige lapper og smaker minst like godt! Server dem gjerne sammen med hjemmelaget syltetøy (enkelt rørt sammen av bær og litt søtning), hjemmelaget is, en kremklatt eller rett og slett som de er.

Ingredienser (til 2 personer) 1 egg 160 g kefir 2 pk stevia in the raw (eller smak til med stevia) 1 ss havremel 1 ss fiberhusk 1/2 ss kokosmel 1/2 ss mandelmel 1/2 ts natron

Visp sammen egg og kefir og tilsett de tørre ingrediensene underveis. La røren stå og svelle litt før du steker dem på pannen i godt med ekte smør. Nytes med det samme!

Nå har du i hvertfall en oppskrift du kan prøve deg på i dag eller til uken som kommer! Da ønsker jeg deg en finfin søndag! Nyt den siste helgedagen! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page