top of page

Hjemmelagde kjeks


Hei dere! Jeg har lenge hatt lyst til å lage noe med disse søte formene, men det har jo vært litt tidlig å lage pepperkaker enda! Dette var derimot nesten som å bake pepperkaker så nå føler jeg nesten at jeg har gjort det for i år. Det er heldigvis noen måneder igjen til desember!

Disse søte små kjeksene kan kanskje minne litt om sandkaker. De er helt enkle, nokså nøytrale- hvis man kan si det. Du kan gjerne tilsette litt økologisk vaniljepulver hvis du ønsker å gi kjeksen en deilig vaniljesmak. Ellers er de gode sånn som de er. Kjæresten kom med et tips om at de kan egne seg godt sammen med ost- så neste gang du vil ha noen egenbakte kjeks på ostefatet kan du jo prøve disse.

Det kan være en fordel å beholde en viss tykkelse på kjeksen siden den er nokså skjør. Dette er i hvertfall en allergivennlig oppskrift uten egg, melk, gluten og sukker. Dette er også en deig som egner seg godt til å farges. Hva med å lage rosa eller lyseblå kjøttbein? Kanskje vil du pynte dem med litt glasur. Lag i såfall en glasur med sukrinmelis blandet med eggehvite og eventuelt konditorfarge. Kjeksen er superenkel å lage og skal ha kort tid i ovnen. Mine har nesten fått litt for mye, rett og slett fordi jeg ikke trodde de skulle bli ferdig så fort. Så det er bare å følge med på klokka og se på dem underveis.

Ingredienser (ca 10 stk avhengig av former) 4 ss mandelmel (finmalt, fettredusert) 1 ss kokosmel 3 ts sukrin gold 3 ss rapskokos

Sett ovnen på 175 grader Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett smøret. Bland godt sammen ved hjelp av en skje eller en gaffel (Det lønner seg å ikke smuldre smøret med fingrene da dette tar mye av deigen). Deigen skal være litt klissete. Kjevle deigen ut mellom to lag med plastfolié. Dette er ikke et must, men gjør det mye enklere å kjevle. Deretter stanser du ut kjeks med pepperkakeformer eller andre former og legger figurene over på et bakepapirkledt stekebrett. Stek kjeksen på midterste rille i ca 4-5 minutter. Avkjøl kjeksen på rist.

Du kan selvfølgelig lage kjeksen med sukrin hvis du heller har det i hus, men da kan jeg ikke helt uttale meg om smaken siden sukrin og sukrin gold gir en nokså ulik ettersmak. Å bruke tagatesse egner seg også godt og vil gi en litt søtere kjeks. Igjen- og som alltid- er det bare å være litt kreativ og finne din egen vri! Tåler du meieriprodukter godt er det selvfølgelig ingenting i veien for å bruke smør i stedet for rapskokos.

Happy baking ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page