top of page

Marokkansk kylling tagine


Hei og god lørdag!

Siden det er helg og mange velger å bruke mere tid på kjøkkenet, tenkte jeg at det passet fint å dele denne oppskriften med dere.

Da vi var i Marokko tidligere i sommer fikk jeg flere ganger servert nydelige taginer (gryter) med både lam og kylling. Dette ble jeg litt inspirert av så jeg fikk lyst til å prøve meg på dette selv da jeg kom hjem, men har egentlig ikke fått ut fingeren før nå. I utgangspunktet tilberedes taginene i en slags leirkrukke i ovnen, men siden jeg verken har leirkrukke eller jerngryte, bestemte jeg meg for å gjøre det beste ut av det; lage det i en vanlig gryte. Langtidstrekking av kylling fungerer veldig bra og gir en utrolig god smak, for å ikke snakke om hvor mørt kjøttet blir. Derfor måtte jeg prøve meg litt frem med litt ulike ingredienser og oppskriften ble som under. Jeg hadde selvfølgelig tenkt til å bruke flådde tomater, men da jeg ikke hadde det i hus, men chunky salsa, så tenkt jeg bare; ja hvorfor ikke. Chunky Salsa er jo en salsa med tomat (selvfølelig), chili, jalapeño og løk og er derfor ferdig krydret i seg selv. Det gir med andre ord en god krydderbase og egnet seg godt.

Til 2 personer Ingredienser 4-6 rå kyllingklubber

Marinade 2 ss smoked paprika 1 ss finhakket fersk koriander 1 ss finhakket fersk basilikum 4 ss olivenolje 1,5 ts cocosa hvitløk 1 ts ferskpresset sitronsaft

Saus 5 ss hot chunky salsa fra Santa Maria (ca 1/2 glass) 4 ss usøtet mandelmelk (unsweetened) 1 ts soltørket tomatpasta Ca 1,5 dl hjemmelaget kraft (jeg brukte av okse) 1,5 dl vann Litt salt 1 ss sesamfrø 3 ferske dadler

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og fordel den på kyllingen/legg kyllingen i marinaden en 30 minutters tid hvis du har tid til det. Brun deretter kyllingen på pannen. Ha alle ingrediensene til sausen oppi en gryte og bland godt. Legg den brunede kyllingen oppi gryten og strø over sesamfrø og dadler. Sett deretter gryten på middels varme og når det begynner å koke, skrur du platen ned til 2 og lar den småputre der i ca 2,5 time. (vår platetopp går fra 1-9)

Perfekt helgemat!

Servér gjerne gryten med litt bitre bladgrønnsaker som foreksempel ruccola. Ellers passer også brokkoli, salat og asparges godt til. Servér gjerne også taginen med oliven. Så blir det tid for marokkansk aften! Duften av snart middag kan du kjenne lenge i forveien og da er det bare å glede seg! ♡

God lørdag!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page