top of page

Tacopai


Hei og god kveld! Håper mandagen har vært fin så langt! I dag er det tacopai som står på listen over oppskrifter jeg vil dele med dere og denne paien er spesiallaget (og bestilt) til min kjære. Den inneholder nemlig meieriprodukter så jeg spiser den ikke selv, men den er veldig god og midt i blinken hvis du er glad i litt sterk mat og da også spesielt taco. Paien er også ketosevennlig for den som trives med et kosthold med veldig lite karbohydrater. Denne er fin å spise til middag og egner seg også ypperlig til å spise til lunsj sammen med litt grønt ved siden av. I utgangspunktet har ikke tacopaien chorizopølse i seg, men da jeg lagde denne sist (og tok bilde) hadde vi noen pølser i kjøleskapet som gjerne ville bli brukt og de passet veldig bra oppi, så det er absolutt noe man kan tenke på.

Nå er det en stund siden jeg har bakt med bakeprotein (bakepro) og det har jeg savnet litt. Det egner seg nemlig ypperlig når man vil bake med et nøytralt mel og jeg bruker det alltid sammen med andre meltyper. Generelt bruker jeg alltid mer enn en type mel når jeg baker lavkarbovennlige retter- rett og slett fordi det ofte gir bedre smak. Denne paibunnen er god på smak og du kan bruke den til alle slags matpaier. Jeg trodde egentlig at jeg hadde lagt ut masse oppskrifter på pai tidligere, men da jeg ryddet i oppskriftene mine så jeg at det ikke stemte. Jeg lagde nemlig mye pai før, alt var lettere med meieriprodukter i kostholdet. Savner det veldig til tider, men man får bare gjøre det beste ut av det og heller bruke kreativiteten til å lage nye ting, på nye måter og med nye ingredienser. For min kjæres del er denne i hvertfall med meieriprodukter og den er verdt en smak.

Til 1 stk pai Ingredienser

Bunn 45 g mandelmel (finmalt, fettredusert) 20 g sesammel 25 g bakeprotein (jeg brukte OneWheybake) 30 g kokosmel 100 g ekte smør 1 egg

Fyll 400 g kjøttdeig krydret med tacokrydder (se oppskrift under) 4 ss creme fraiche 2 ss hot chunky salsa Noen fetaostterninger Litt jalapeño (kan sløyfes) Noen klatter rød pesto Ca 2 never revet ost (av god kvalitet) 1-2 små chorizopølser (av god kvalitet)

Eventuelt eggeblanding oppå kjøttdeigen/under osten: 1 egg + 0,5 dl fløte + 0,5 dl vann (røres sammen)

Tacokrydder (beregnet til 400 g kjøttdeig): 1 ts cocosa hvitløk 1 ss chilipulver 1/2 ss paprika 1 ts hvitløkspulver Litt salt&pepper 1 ts koriander (gjerne fersk) 1 ts kebabkrydder (Santa Maria) 1 ts smoked paprika

Sett ovnen på 175 grader Start med å blande sammen de tørre ingrediensene til paibunnen. Tilsett deretter litt mykt smør og smuldre det i melet. Til slutt har du i et egg og blander godt så du får en deig. Denne blir veldig klissete, men det skal den være. Ha deigen i en paiform og forstek gjerne bunnen i 10 min før du tar den ut og legger på fyll. Stek kjøttdeigen og krydre den med ingrediensene på tacokrydderlisten. Sett til side. Bland sammen creme fraiche og chunky salsa. Fordel dette utover den forstekte bunnen og legg kjøttdeigen oppå. Deretter kan du fordele fetaost, jalapeños og pesto over bunnen og helle over eggeblandingen (hvis du ønsker) Legg deretter på ost og på toppen chorizopølse i skiver. Avslutt med å strø over litt oregano. Sett deretter paien inn i ovnen og stek den i ca 20-25 minutter.

Håper det smaker! ♡

Nå skal jeg slappe litt av før jeg skal ut og handle litt mat. Det er alltid en fordel å komme litt senere på matbutikken. Da kan man rusle litt i fred og ro, og ikke minst- slippe kø!

Ha en fortsatt fin mandagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page