top of page

Pizzaboller med tacofyll


Hei og god tirsdag! I dag er det pizzaboller som det skal blogges om. Disse pizzabollene har jeg bare smakt på og ikke spist ordentlig i og med at de inneholder meieriprodukter. Jeg har derimot en samboer som ble veldig happy og syntes de var veldig gode. Han er min største kritiker så når han synes noe er veldig godt, da er det i hvertfall bloggmateriale. Så han var i hvertfall veldig fornøyd da jeg sa at jeg skulle prøve meg på å lage pizzaboller. Selve "bolleoppskriften" er jo litt juks, i og med at jeg har brukt brødmixen til funksjonell mat (denne) så jeg skal ikke akkurat si at jeg har funnet på dem. Jeg har rett og slett bare laget grove rundstykker med pizza/tacofyll. Veldig enkelt og det blir (i følge samboeren) et bra resultat.

Til ca 7 pizzaboller (avhengig av størrelse) Ingredienser 1/3 brødmix fra funksjonell mat (tilsvarende ett brød) 200 g tacokrydret kjøttdeig (se krydderoppskrift under) Ca 1/4 boks creme fraiche 1-2 ss Hot chunky salsa Noen biter fetaost 1 liten neve revet ost til hver bolle 2 chorizopølser (av god kvalitet med høyt kjøttinnhold) Litt tørket oregano

Tacokrydder (hot) til 400 g kjøtt: 1 ts cocosa hvitløk 1 ss chilipulver 1/2 ss paprika 1 ts hvitløkspulver Litt salt&pepper 1 ts koriander (gjerne fersk) 1 ts kebabkrydder (Santa Maria) 1 ts smoked paprika

Sett ovnen på 175 grader Lag brødmixen etter anvisning på pakken og la mixen stå og godgjøre seg mens du forbereder fyllet. Stek kjøttdeig på pannen og tilsett krydderet. Del deretter kjøttet i to og sett den andre halvparten til side (hvis du bruker 400g) Den ferdige tacokjøttdeigen passer ypperlig som protein i en salat eller i en omelett. Finn frem et bakepapirkledt stekebrett og trill runde boller av brødmixen. Lag deretter en grop i hver bolle så det blir plass til fyll. Finn frem en liten skål. Ha creme fraiche og chunky salsa i skålen og bland godt. Fordel deretter ca halvparten av blandingen i bollene før du fordeler kjøttdeigen oppå. Det samme gjør du med fetaost. Skjær pølsene i skiver og fordel over bollene og stikk noen inn i siden av deigen- det gir god smak. Hell over resten av creme fraiche blandingen og ha over litt tørket oregano. Til slutt fordeler du litt revet ost over hver bolle.

Stek pizzabollene midt i ovnen i ca 45-50 minutter.

Håper det smaker!

Pizzabollene er gode nystekte, men egner seg også til å fryses ned og er fine å ha med i matpakken!

Nå skal jeg ta meg en tur ut i det fine været og sette snuta mot trening. Det er flere om dagen som har konkludert med at styrketrening er ferskvare- så det er ikke bare jeg som plutselig føler meg svak. Det er godt man ikke er alene! GOD tirsdag videre ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page