top of page

Ovnsbakte kyllingboller


Hei dere!

Når man har annet å gjøre enn å stå og lage mat kan man la ovnen gjøre jobben. Dette er en oppskrift på ovnsbakte kjøttboller som passer seg selv, mens du gjør andre ting. Du må selvfølgelig lage deigen og forme dem til boller, men du slipper å måtte vende på dem og se dem steke. Disse kjøttbollene er perfekte å ha i matpakken som små kjøttboller i salat eller til grønnsaker. Du velger selv hvor store de skal være og steketiden er heretter. Variér også smaken ved å bytte ut krydderne med andre krydderier eller fyll kjøttbollene med fetaost eller chili (hvis du tør!) Her har jeg brukt kryddermixer fra Santa Maria. Det er rett og slett bare en krydderblanding på glass. Vi har kjøpt våre i sverige, men jeg er ganske sikker på at man også får dem i norske butikker. Krydderne gir en god rund smak som passer perfekt med de ferske urtene.

Til flere porsjoner Ingredienser 400 g kyllingkjøttdeig 1 ts chicken & steak (Kryddermix, Santa Maria) 1 ts roasted garlic & pepper (Kryddermix, Santa Maria) 1/2 ts herbamare 1/2 ts svart pepper Rapsolje Ferske urter: oregano og timian

Sett ovnen på 200 grader Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett krydderne. Bland godt og form små kuler ved hjelp av en teskje eller en spiseskje. Legg kulene i en ildfast form og hell over litt rapsolje og strø over ferske urter til slutt. Sett formen inn i ovnen og la dem steke i 25-30 min.

Håper det smaker!

Nå skal jeg bare slappe av og nyte resten av tirsdagen. Kroppen er ganske død om dagen og i går trente jeg styrke etter en liten pause fra det, så kroppen min har rimelig vondt. Ble ikke akkurat noe bedre etter at jeg løp en 5 kilometers intervall i sta heller. Man kjenner ikke beina sine mindre etterpå for å si det sånn. Så det er i hvertfall bra det ikke er beinøkt før på fredag igjen!

Nå skal kroppen altså restitueres- viktig det også! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page