top of page

Entrecôte med salat & hvitløksstekt paprika


Hei og hå på fredagskvelden! Aldri for sent for litt inspirasjon til helgematen! Denne uken har egentlig gått i ett og det er vel først nå det virkelig har gått opp for meg at det er helg- igjen! Var det ikke akkurat helg? Man kjeder seg i hvertfall ikke når man har mye å gjøre, for å si det sånn. Men det er jo greit innimellom det også. Jeg liker å ha mye å gjøre og da går jo uka kjempefort og så er det helg hvor man kan koble av og gjøre noe helt annet.

I går var jeg og noen venner og spiste på Hanami på Tjuvholmen. Veldig god mat og service- så det vil jeg varmt anbefale. Jeg spiste en veldig god laks med annerledes og spennende tilbehør. De har litt forskjellig der så jeg er sikker på at alle kan finne noe de liker. Jeg likte spesielt at de hadde skrevet matallergener bak rettene sine. Det er et ekstra pluss fra min side og gjør det så mye enklere for meg (og mange andre) å spise ute. Det er jo ikke alltid det er like gøy å dobbeltsjekke og trippelsjekke med servitøren hva maten inneholder, så et ekstra pluss for det altså.

Siden det er lørdag i morgen, men meldt ganske heftig regn (i følge yr i hvertfall) så blir det middagsinspirasjon med (innendørs) pannestekt entrecôte i dag. Superenkel å lage og ekstra saftig med marinade. Litt ekstra sting fra hvitløk og reddikspirer passer utmerket til den runde smaken av hvitløkssmør. Skikkelig kosemat! Hvis du ikke bruker meieriprodukter kan du lage ditt eget hvitløkssmør ved å følge oppskriften jeg har linket til under, men bytte ut smøret med rapskokos.

Til én porsjon

Ingredienser 1 entrecóte av storfe Ca 1 ss rapsolje Ca 1 ss god olivenolje 1 ts cocosa hvitløk Ca 1 ss ferske krydderurter (jeg brukte koriander og basilikum) Litt salt&pepper

Paprikamix (1/3 rød, gul og grønn paprika) 1 ts cocosa hvitløk Litt rapsolje Litt salt


Salat 2 never romano salatblanding 5 cm agurk 1 klype reddikspirer Litt linfrøolje

Litt hvitløkssmør (av god kvalitet eller hjemmelaget her)

Start med å lage marinaden. Finn frem en skål og ha ingrediensene til marinaden oppi. Bland godt og legg entrecõten nedi og vend den så den har marinade over hele seg. Sett til side og gjerne inn i kjøleskap i 30 min hvis du har mulighet. Gjerne også lenger. Lag strimler av paprikaen og finn frem en panne. Tilsett rapsolje og cocosa til pannen og legg paprikaen nedi. Stek dem på middels til høy varme til de har blitt myke. Smak til med litt salt. Finn frem en panne og still inn på middels til høy varme og legg entrecõten på pannen når pannen er varm. Stek et par minutter på hver sin side og legg entrecôten på en tallerken sammen med salaten og den stekte paprikaen. Skjær litt kryddersmør og servér sammen med kjøttet.

Håper det smaker!

NYT resten av fredagskvelden. Nå skal jeg straks hoppe i seng. Blir deilig å kunne sove litt lengre i morgen! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page