top of page

Ørret- & avocadosalat med pinkjerner og bringebær


Hei og god søndag i finværet!

Hva som ikke passer til avocado, det vet ikke jeg. Synes det meste smaker godt til denne fete frukten og det er kanskje ikke så rart. Hva smaker vondt sammen med noe som smaker veldig godt? Etter en liten pause fra avocadoen har jeg nemlig tatt opp kontakten igjen og den har blitt brukt i og til det meste om dagen. NAM! I utgangspunktet hadde jeg tenkt til å bruke laks til denne oppskriften, men siden jeg bruker så mye laks og ikke fullt så ofte ørret, så ble det ørret som fikk være med meg hjem fra butikken.

Oppskriften er som vanlig enkel å lage, næringsrik og ferdig på kort tid. Den er perfekt til å servere til gjester som en lunsj eller middag til deg selv når du er fysen på noe fargerikt med fyldig smak. Denne har jeg nemlig til lunsj i dag på verandaen. Man må jo nyte godværet så lenge det er her. Sommeren er jo ikke over enda, men i morgen er det faktisk august (allerede!) og jeg har merket at det blir fortere mørkt om kvelden nå. I tillegg er det en kjøligere vind selv om sola står på. Men flaks for meg at høsten er min favorittårstid! Deilige farger, inntog av fyldigere mat og ikke minst rosenkål! Jeg har vært flink å bare kjøpt rosenkål en gang i sommer, rett og slett så jeg kan glede meg skikkelig til å momse rosenkål gjennom hele høsten og vinteren og ikke bli lei før det tyter rosenkål ut av øra! Det blir saker det, men først må vi kose oss skikkelig med sommermaten.

Til én porsjon Ingredenser 1 ørretfilet Salt & pepper 1 liten avocado 1 neve ruccola 1 stor klype reddikspirer 1 liten neve bringebær 10-15 g pinjekjerner

Stek ørreten på pannen og krydre lett med salt og pepper. Finn frem en tallerken og legg ruccola oppå, deretter avocado i skiver. Når ørreten nærmer seg ferdig senker du temperaturen og legger pinjekjernene i pannen. La dem ristes lett og pass på så de ikke blir brent. Ta fisken ut av pannen og skjær den i mindre biter og legg deretter den og resten av ingrediensene over ruccolaengen.

Server med det samme!

Håper det smaker!

Nå skal jeg rydde leiligheten litt før vi skal trene litt og deretter slenge oss på sofaen for å se på Prison Break! Jørgen har aldri sett på det og da jeg leste at de holder på å spille inn én sesong til, da måtte vi starte å se på det igjen. Med svimlende 22 episoder i 1. sesong er vi akkurat kommet til 2. sesong så dette tar nok litt tid! Ønsker deg i hverfall en fin søndag og en god avslutning på uka ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page