top of page

Hjemmelaget fransk fiskegrateng


God mandag!

Lykken er når man får en god idé, slenger sammen noen ingredienser og det smaker akkurat sånn man hadde forestilt seg! Før vi dro på ferie fikk jeg idéen om å lage en fransk fiskegrateng. Denne idéen kom egentlig kanskje raskt etter at jeg smakte kombinasjonen seifilet, persille og linfrøolje. Da var jeg allerede nesten i mål, jeg manglet bare noen få ingredienser og noe smuldreaktig på toppen. Så i går slang jeg sammen noen ingredienser, satte på ovnen, slang formen inn og håpet på at det ble vellykket. Og det ble det så absolutt! - meget vellykket og derfor må jeg jo dele oppskriften med dere.

Fransk fiskegrateng har en litt syrlig, men samtidig rund smak og det får denne oppskriften også. Tror man skal lete lenge etter en fiskegrateng som inneholder såpass mye fisk i hvertfall! Dette er nesten bare fisk, men det bittelille laget med smuldreaktige smuler er akkurat perfekt topping og hjelper til å holde de gode smakene på plass! Butikkjøpt fransk fiskegrateng er det jeg vil kalle fiskegrateng for voksne, mens barna gjerne holder seg til fiskegrateng med makaroni. Denne er selvfølgelig helt fri for makaroni og den er både så allergivennlig (meierifri og glutenfri) og god at her kan både voksne og barn spise sammen. Enklere måte å få i barn fisk på, tror jeg ikke det finnes. Så test den ut og se om den faller i smak!

Til én fiskegrateng (2-3 porsjoner)

Ingredienser 400 g seifilet (tint) Litt fersk persille Litt ferskpresset sitron (kan sløyfes) Salt&pepper Rapsolje Linfrøolje 1 liten neve gresskarkjerner 4 ss mandelmel (finmalt, fettredusert) 1,5 ss rapskokos (evt ekte smør- romtemperert) Litt herbamare (urtesalt)

Sett ovnen på 200 grader Legg seifiléen i en ildfast form og ha over en dæsj med rapsolje. Etterpå har du over fersk persille, salt&pepper og strør over gresskarkjernene. Hvis du vil kan du presse litt fersk sitron over nå. Avslutt med å helle litt linfrøolje over filéen (ca 2-3 ss) Ha rapskokos i en liten bolle sammen med mandelmelet. Smuldre smøret i melet og tilsett litt herbamare/bittelitt salt. Smuldre deretter melblandingen over fisken og sett fisken inn i ovnen. Stekes i ca 15-20 minutter.

Serveres med sprø salat eller ovnsbakte grønnsaker.

Velbekomme!

Ønsker deg en fortsatt fin mandagskveld! Nå skal jeg snart legge meg. Ble lite skjønnhetssøvn på meg i natt siden jeg måtte få med meg EM finalen i går kveld ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page