top of page

Uerfilet med grønnkålmix


God onsdag!

Noen dager går dagene så fort at man nesten ikke rekker å følge med. I forrige uke var det buss for tog på togstrekningen min til jobb, noe som gjorde at det ble mye tid på reising. I tillegg har jeg begynt med utredningen min, noe som også krever litt tid. Jeg har allerede tatt nye blodprøver og til helgen skal jeg ta utvidede prøver og så skal jeg tilbake til Joakim i august. Såå har han forhåpentligvis noen funn på prøvene mine. Inntil da skal jeg fortsette å spise sånn som jeg har spist de siste månedene. Med andre ord nokså strengt, men nå prøver jeg meg på litt nye ting i ny og ne, men meieriprodukter har jeg bestemt meg for å holde meg unna. Så nå er det bare Jørgen som koser seg med gode fete oster, fetaost og hjemmelaget fløte-panacotta om dagen. Jepp! Han får godsakene og jeg får grønnsakene! Det er i hvertfall enklere å ha nokså likt kosthold, bortsett fra meieriproduktene. For øyeblikket er det han som er ekstra nøye på karbohydratene, mens jeg spiser litt bær i ny og ne. Middag er favorittmåltidet etter frokost og jeg prøver å variere litt på fiskefronten og i dag var det uer som sto på menyen. Uer er en god og næringsrik matfisk og det er faktisk en fet fisk selv om man ikke får det inntrykket. Den gir et godt tilskudd av vitamin A & D, samt omega-3-fettsyrer. Man får ofte kjøpt uerfilet med skinn, men dette skinnet inneholder litt små skjell som ikke er spesiet behagelig å spise. Derfor lønner det seg å enten finne en skinnfri filet eller å være forsiktig når du spiser filéen. Den er raskt laget og passer sammen med det meste av tilbehør. I dag ble det litt søte bær blandet med grønnkål -noen ganger lager man bare av det man har i kjøleskapet, men dette er absolutt ikke en dårlig kombinasjon sammen med fisken!

Til én porsjon Ingredienser 1 fersk uerfilet uten skinn Salt &pepper Litt fersk persille Rapsolje/ekte smør til steking 2 never grønnkål Noen blåbær Noen bringebær 1 neve brokkolispirer Linfrøolje til pynt


Ha litt rapsolje/smør i pannen og legg filéen med skinnsiden opp. Stek den noen få minutter før du snur den med skinnsiden ned og krydrer med salt&pepper samt fersk persille. I en annen panne har du litt rapsolje før du tilsetter grønnkål. La grønnkålen soakes litt før du tilsetter bittelitt salt, en neve brokkolispirer og tilslutt bærene, senk temperaturen. Når du er fornøyd med fiskens steketid har du begge deler opp på en tallerken, heller over litt linfrøolje og strør på litt mere fersk persille.

NYTES!

Da ønsker jeg deg en fortsatt fin onsdagskveld! ♡

Nyt godværet så lenge det varer!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page