top of page

Mandel- & sesamgrøt


Hei og hå! Nå ble det litt lengre stille enn jeg hadde planlagt for det har skjedd litt mye om dagen og da har jeg valgt å nedprioritere å legge ut oppskrifter, men det blir forhåpentligvis snart litt mindre å gjøre og når buss for tog slutter, slipper jeg å bruke dobbelt så lang tid på å komme meg hjem. Uansett! Vi har hatt en fin ferie og det var deilig å se litt andre vegger og spise litt annen mat. Jeg bestemte meg for å introdusere litt meieriprodukter mens vi var på ferie og det gikk egentlig ganske greit. Frokostbuféen er som regel min favoritt og når jeg da kan plukke godt av varmmat så sier ikke kroppen min nei-takk til det. Det er allikevel en forskjell på meieriprodukter, noe som har gjort at jeg igjen har kuttet det litt ut nå som jeg har kommet hjem. Mandler og mandelmel har jeg derimot prøvd meg på med hell og derfor synes jeg det passer bra å dele denne enkle grøten, laget på nettopp mandelmel. Mandelmelet jeg har brukt er det finmalte mandelmelet til funksjonell mat (det fettreduserte), men du kan fint kverne egne mandler eller bruke ett grovere mandelmel. Det kommer egentlig bare ann på hva slags konsistens du ønsker deg. Denne grøten har en veldig glatt konsistens og er veldig enkel å lage! Den er også meierifri, men hvis du vil kan du jo prøve deg på en variant med helmelk eller fløte.

Til én porsjon 2 ss mandelmel 1 ss sesammel Ca 2,5 dl mandelmelk 1 ss chiafrø Litt økologisk vaniljepulver

Topping Litt nøttemix med mørk sjokolade (Jeg brukte Berit Nordstrand sin nøttemix) Eventuelt andre naturelle nøtter, litt kakaonibs eller revet mørk sjokolade

Ha alle ingrediensene i en gryte og varm opp. Ikke la grøten koke, men la den tykne litt så den får litt konsistens. Servér med nøtter på toppen.

Velbekomme!

Ønsker deg en fortsatt fin dag og håper at jeg straks er tilbake igjen! ❤ Jeg må også si at jeg har flere scoobyer (kombucha babyer) som ønsker seg ett nytt hjem så si gjerne ifra hvis du ønsker å prøve! Å lage hjemmelaget kombuchua er veldig gøy og passer ypperlig nå som sommerdrikk!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page