top of page

Grillribbe med grillede grønnsaker


Hei og god kveld/god natt! Det er aldri for sent for litt matinspirasjon og nå er det nok en gang litt grillmat som står for tur. Her er det grillribbe som har vært på menyen. Det smaker såå godt og er en stor favoritt hos meg. Enten som middagsmat eller også som frokost (stekt i pannen). Det blir en slags oppgradert bacon og det smaker nydelig! Med mindre man går i ferskvaredisken er det ikke så mye god grillmat å få tak i siden det meste allerede er marinert, men tidligere i mai hadde Meny tilbud på grillribbe og da måtte jeg selvfølgelig kjøpe meg litt og slenge i fryseren. Som regel kjøper jeg grillribbe i Sverige, både på grunn av pris, men også på grunn av størrelse og smaken på kjøttet. Når det kommer til det meste av kjøtt foretrekker jeg å smake kjøttets naturlige smak så stort sett bruker jeg kun litt salt&pepper. Nå har jeg fått noen krydderurter på verandaen også, så hvis jeg husker det, bruker jeg også litt ferske urter når jeg steker eller griller kjøttet.

Jeg er jo absolutt ikke redd for fett, jo mere fett jo bedre, så jeg griller ofte grillribben min i aluminiumsform for å holde på saftigheten og fettet. Jeg blir trist hvis jeg spiser grillribbe med andre og ser dem skjære bort alt av fettet. Det er jo her all den gode smaken sitter! Så det er i hvertfall sånn jeg liker å lage min grillribbe. Som tilbehør til grillmåltidene mine blir det ofte grillede grønnsaker. Det smaker utrolig godt og er veldig enkelt å tilberede og lage når man først skal grille. De passer seg selv og grillede grønnsaker passer til alt av grillmat. Grilltilbehøret mitt her er litt diverse som jeg hadde i kjøleskapet; rødbet, gresskar, asparges & reddik. Med litt rapsolje/kokosolje og litt salt over blir det et veldig godt tilbehør til kjøttet. Tilsett også gjerne tørkede eller ferske urter som timian, rosmarin & oregano.

Til én porsjon

Ingredienser

1 stor grillribbe (ukrydret)

Salt & pepper

1 rødbet

2 reddik

1 håndfull gresskar

Noen miniasparges (eller vanlige)

Litt salt

Rapsolje (kokosolje)

1 stor neve salat (jeg brukte romano mix)

En god olivenolje eller linfrøolje

Legg grillribben i en ildfast form og krydre med salt & pepper.

Rens og kutt grønnsakene i mindre biter og legg dem i en ildfast form. Hell over godt med olje og ha litt salt over og evt litt krydderurter over.

Grill begge deler på middels til høy varme til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er blitt myke.

Når maten er ferdig grillet har du det over på en tallerken sammen med en neve salat. Hell litt god olivenolje over salaten og servér maten med det samme.

Velbekomme!

Da ønsker jeg deg en fortsatt god natt og en fin tirsdag!

Nå tar bloggen en ukes ferie, men jeg er snart tilbake igjen med litt nye oppskrifter!

Ha det fint så lenge ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page