top of page

Entrecôte av lam med gresskarmos & ovnsbakte grønnsaker


Hei og god mandag i finværet! Endelig! I dag vil jeg dele gårdsdagens middag med dere, også for å vise at det å lage en god middag ikke trenger å ta lang tid. Dette er en rasktlaget søndagsmiddag når du egentlig ikke har tid til å lage mat, men har lyst på noe litt ekstra godt. Dette er også perfekt selskapsmat fordi maten egentlig passer seg selv og igjen er det jo et pluss at det er raskt laget. Her kan du nesten starte idet gjestene ankommer.

Til 2 porsjoner Ingredienser ca 400 g lammeentrecote Salt&pepper Tørket rosmarin 1/2 flaskegresskar 1 rødbet 1 pk miniasparges 6 reddik Linfrøolje 2 ss rapskokos (evt ekte smør)

Sett ovnen på 180 grader. Rens flaskegresskaret og del det i litt mindre biter og legg det i en ildfast form. Sett til side. Rens rødbeten og skjær den i ønsket størrelse på bitene, legg den i en liten ildfast form og hell over litt rapsolje og krydre med litt salt. Del reddik i mindre båter og ha i en liten form sammen med rapsolje og litt salt. Du kan selvfølgelig ha alt i samme ildfaste form, men rødbeten vil farge de andre grønnsakene så hvis du ønsker rene farger på tallerkenen kan du ha dem hver for seg. Flaskegresskaret bør stekes for seg. Når ovnen er varm setter du inn formene. Gni lammekjøttet inn med salt&pepper og tørket rosmarin. Brun kjøttet på sidene, legg i en ildfast form og sett deretter i et steketermometer. Still inn termometeret på 58 grader og sett inn i ovnen. Kjøttet vil bli ca 62 grader når kjøttet har fått hvilt i en 10 minutters tid etterpå. Når termometeret ringer tar du alt ut av ovnen og dekker til kjøttet med folie. Finn frem en foodprosessor og ha flaskegresskaret oppi. Tilsett salt&pepper, en dæsj linfrøolje og 2 ss rapskokos. Kjør til ønsket konsistens. Nå kan du antrette tallerkenen med resten av ingrediensene og legge kjøttet på til slutt.

Velbekomme!

Da er det bare å ønske deg en fortsatt solfylt mandag ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page