top of page

Stekt lever på kåleng med varme bringebær


Hei og hå! Håper dere hadde en fin 17. mai feiring! Det hadde jeg. Nå er det tid for en ny oppskrift og i dag er det noe så enkelt som stekt lever som står på menyen. Stekt lever er veldig enkelt å lage, smaker godt og er veldig nærinrik. Den inneholder faktisk såpass mye vitamin A at man ikke bør spise lever for ofte og heller ikke i store mengder. Lever er også en god kilde til B12, så hvis du har B12 mangel vet du hva du skal spise til middag! Jeg har også delt en annen oppskrift med lever tidligere, men da med lever fra kalv. Kalvelever er litt mildere i smaken, noe mange foretrekker, men jeg synes egentlig ikke at det er så veldig stor forskjell. Her har jeg i hvertfall valgt å servere leveren med litt friske bær fordi lever i utgangspunktet smaker litt søtt. Lever har i hvertfall sin helt egen karakteristiske smak som jeg liker veldig godt. Så siden vi nordmenn er litt dårlige til å spise innmat, så prøver jeg å vise litt andre måter å spise innmat på. Det er jo ikke sånn at tallerkenen trenger å se gammeldags ut og være typisk tradisjonsmat av utseende. Hva med å prøve noe nytt, med en ny og litt moderne vri!

Til én porsjon Ingredienser Ca 150 g lever (jeg brukte av okse) Salt&pepper Rapskokos til å steke med 1 stor neve sort kål 1 stor neve grønnkål 4 asparges Rapsolje Linfrøolje Ca 40-50 g bringebær (jeg brukte frosne)

Start med å grovhakke kålen og ha den i en panne sammen med rapsolje. Rens asparges, del i biter og tilsett kålen. La dette stå og steke til du har ønsket konsistens på kålen og aspargesen. Jeg liker at det er litt å bite i. Skjær leveren i ønsket størrelse og stek biter på pannen i rapskokos. Krydre lett med salt&pepper. Kjøttet skal være gjennomstekt, men ikke tørt, så pass på å ikke steke det for hardt. Finn frem en liten gryte og ha de frosne bringebærene oppi. Gi dem et lite oppkok og smak til med litt søtning hvis du ønsker det. Deretter legger du alt på en tallerken og heller over litt linfrøolje.

Velbekomme!

Nå skal jeg forte meg ut av døra til trening før det begynner å regne igjen! Var nettopp et regnskyll her og da trives jeg best inne! Ønsker deg en fortsatt fin torsdag ❥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page