top of page

Grillet laks med rødbetchips & blåbærsalat


God 2. pinsedag i solskinnet!

Noen ganger liker jeg å lage mat i en spesiell fargeskala og i dag var det lilla og blåtoner som skulle gå igjen i dagens grillmåltid som besto av rødlilla rødbetchips, blå blåbær og grillsalat med biter av radicchio rosso. Fine farger! Med litt grønne gresskarkjerner og grønne oliven ble dette nesten en middelhavstallerken og det er jo ikke dumt! Dette kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen hvis du ikke helt har været med deg. Både rødbeten og laksen kan godt stå inne i 20 minutter i ovnen og bli ferdig samtidig. I ovnen egner rødbet seg også veldig godt på et bakepapirkledt stekebrett med godt med olje på, men å bruke en ildfast form går også helt fint. Jo tynnere skiver du skjærer, jo sprøere rødbet får du og mere chipsaktig.. Jeg er i hvertfall stor fan av grillede grønnsaker. Det smaker kjempegodt! Spesielt når de blir tilberedt med olje, ellers synes jeg fort det kan bli litt kjedelig! Nå skal resten av dagen nytes. Endelig ble det litt ekstra varm sol og da får man gjort masse- i hvertfall jeg!

Til én porsjon Ingredienser 1,5 laksefilét Salt&pepper 1 liten rødbet Rapsolje 2 never salat (jeg brukte BAMAs grillsalat) 1 neve feldsalat 1 neve blåbær Ca 1 ss gresskarkjerner 4 oliven Olivenolje Litt finhakket fersk persille

Legg laksefiléen i en aluminiumsform og krydre med salt&pepper. Skjær av skallet på rødbeten og skjær rødbeten i tynne skiver. Legg skivene i en ildfast form og ha over litt rapsolje. Sett formene på grillen og grill dem på middels varme til laksen er gjennomstekt (ca 10 min) Mens maten står på grillen lager du salaten. Ha de ulike salatbladene på en tallerken og bland dem litt. Hell deretter over gresskarkjerner og blåblær. Legg på fisken, oliven og rødbetchips og hell deretter olivenolje over salaten. Avlutt med å strø litt fersk persille over laksen.

Velbekomme! Da ønsker jeg deg en fortsatt fin dag og en fin 17. mai feiring i morgen! Hipp hipp hurra ❥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page