top of page

Ovnsbakte grønnsaker

God solskinnsonsdag!

Håper du har en fin uke så langt og kanskje skal du ha fri resten av uka. Det skal ikke jeg, men det er allikevel veldig deilig med en litt kortere jobbdag i morgen! Da skal jeg ordne litt her hjemme og gjøre det litt mere vårlig i heimen. Vi har også planer om å få vasket grillen (nope, det fikk vi ikke gjort da jeg sa vi skulle gjøre det. Det er skikkelig tiltak!) og satt ut utemøblene i løpet av helgen. Så får vi se om vi er tilbake til litt mere sommerlige oppskrifter etterhvert. Men før vi går helt crazy med salaten er jeg ikke helt ferdig med de kraftigere grønnsakene enda så i dag vil jeg dele en oppskrift på veldig gode ovnsbakte grønnsaker.

Det er nemlig få ting som slår ovnsbakte grønnsaker. Som regel steker jeg grønnsakene mine på pannen for jeg liker dem egentlig best råstekte, men ovnsbakte grønnsaker som er laget i godt med olje og gode krydderier smaker himmelsk! Når de blir stekt godt og lenge får de også en litt sprø teksur utenpå og noe mykere inni. Akkurat sånn jeg liker det. Man kan fint lage gode ovnsbakte grønnsaker uten å bruke krydder av noe slag, men jeg synes det smaker ekstra godt når man strør over flaksalt og friske urter før man setter brettet i ovnen. Selv liker jeg denne typen grønnsaker godt stekt, men ikke svidd selvfølgelig. Jeg vil anbefale deg å følge med på dem når det har gått ca 20 minutter og se hvordan du synes de ser ut. Den optimale tiden er et sted mellom 20- 40 min og det kommer helt ann på hvor grove biter du kutter grønnsakene i og hvordan ovnen din er. Mine ble stekt i ca 25 minutter og som du kan se ble de ganske godt stekt, men nå var heller ikke mine grønnsaksbiter så veldig store. Det lønner seg å ha ca lik størrelse på bitene så de blir likt stekt og er det noe som smaker helt nydelig så er det når man skjærer litt tynnere skiver av rødbet. Da blir de skikkelig crispy og sprø. Namnam! Får du ikke tak i gresskar kan du selvfølgelig bruke søtpotet hvis du ønsker det. Squash egner seg også veldig godt til formålet. Her er det egentlig bare å ta frem de grønnsakene du liker best, dele dem opp og sørge for at de får litt olje på seg. På grunn av temperaturen og også smaken har jeg brukt rapsolje i stedet for olivenolje. Du kan også bruke kokosolje hvis du har det. Blandingsforholdene velger du selvfølgelig helt selv, men dette er hva jeg brukte.

Til 2 porsjoner Ingredienser 2 store reddiker 1 rødbet Ca 10 cm flaskegresskar (butternut gresskar) Litt flaksalt (gjerne himalaya) 1 liten neve ferske urter: timian & rosmarin Rapsolje

Sett ovnen på 200 grader Finn frem et bakepapirkledt stekebrett. Skrell rødbeten hvis du ønsker det (anbefaler det hvis den ikke er økologisk) og del den i skiver/biter. Rens reddikene og dem i to og legg oppå stekebrettet. Skjær passende biter av flaskegresskaret og legg dem utover brettet. Fordel urtene utover brettet, hell over godt med olje og vend grønnsakene litt i oljen. Strø deretter over litt salt og sett brettet inn i ovnen. Etter ca 20 minutter-30 minutter er grønnsakene ferdige. Og så er det bare å glede seg!

Tips:Ovnsbakte grønnsaker passer til alt, men spesielt godt til ovnsbakt kylling, helst med sprøtt skinn! Da jeg lagde disse grønnsakene sist serverte jeg dem sammen med ovnsbakt kylling som var krydret med karri, ingefær og gurkemeie. Litt eksotisk!

Håper i hvertfall dette var til litt inspirasjon!

Ønsker deg en fortsatt fin onsdag! Utrolig deilig at sola endelig er her og nå kommer varmen. Hurra!

Ha det fint så lenge ❥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page