top of page

Blandet salat med fiken & kylling


Hei dere! Nå som vi er inne på litt salatinspirasjon vil jeg dele enda en salat med dere. Nok en gang er basisen romanosalat og babyleaf, noe jeg som regel alltid bruker. Som jeg har sagt tidligere jukser jeg alltid med posesalat; ferdig vasket og kuttet. Veldig kjapt og enkelt og et must siden jeg fra før av synes jeg kutter nok grønnsaker. Litt lat, men veldig greit! Jeg synes i hvertfall disse salatposene er med på å gjøre salaten litt mere spennende!

Denne salaten er litt lettere og smaker deilig nå som våren virkelig er i anmars! Hva med å foreksempel grille kyllingen og servere denne salaten til? Til helgen skal vi i hvertfall klargjøre grillen for sesongen! Det blir jo alltid til at man ikke "får rengjort" den før vinteren setter inn, og så må man vaske den først før man kan begynne å bruke den! Men da kan det endelig grilles litt! Det gleder vi oss til! Satser på at det blir litt bedre sommervær i år så vi kan sitte litt mere ute og spise middag. I fjor ble det forsåvidt greit med grilling, men vi fikk ikke sittet så mye ute. Så krysser fingrene for en deilig sommer i år! Inntil sene sommerkvelder kan du jo nyte denne salaten inne så lenge, enten som lunsj eller til middag.

Til én porsjon Ingredienser 1 neve romanosalat 1 neve babyleaf Ca 6 cm agurk 1 neve spirer Ca 1 ss naturelle gresskarkjerner 1 fiken 1/2 - 1 kyllingfilet Olivenolje Salt&pepper Litt finhakket fersk oregano Linfrøolje

Start med å dele kyllingfiléen i biter og stek den i pannen med en god dæsj olivenolje. Krydre med salt&pepper og tilsett litt finhakket oregano. Mens kyllingen stekes legger du salaten på en tallerken, tilsett agurk og spirer og strør over gresskarkjerner. Del fikenen i båter og legg utover salaten sammen med den varme kyllingen. Avslutt med å helle litt linfrøolje over til slutt.

Håper det smaker!

Tips: Denne salaten lager du så mettende du vil ved å bruke 1/2 eller 1 kyllingfilet.

Du kan servere salaten lun/varm som her eller som en kald variant med avkjølt kylling. Begge deler smaker veldig godt!

Ønsker deg en fortsatt fin onsdagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page