top of page

Stekt makrell med salat & agurkspirali

Hei dere og god søndag! I dag vil jeg dele en fiskerett med dere. Jeg er jo ikke såå veldig variert i fiskeveien, men har begynt å variere litt mere i det siste. Jeg har ikke spist noe særlig makrell siden jeg var yngre rett og slett fordi jeg hatet makrell og syntes at det alltid var så ork med alle disse små beina! Fikk jeg servert makrell spiste jeg kun noen få biter før det var blæ og jeg ikke ville ha mere. Men nå som jeg har blitt voksen har jeg i stedet for å kjøpe hel fisk, kjøpt filé og det er noe helt annet! Spesielt hvis man steker den godt på pannen uten at den blir tørr, men at den blir skikkelig saftig og får et ordentlig sprøtt skinn. For litt ekstra god smak kan man steke fisken i ekte smør, men siden jeg holder meg helt unna meieriprodukter nå brukte jeg rapsolje og det fungerte veldig bra! Som et annet alternativ til smør serverte jeg også fisken med litt linfrøolje, som jeg bruker mye og som jeg synes smaker nydelig. Den har en litt rund smak som jeg ved servering synes kan minne litt om en form for smør. At den er rik på omega-3 er selvfølgelig et stort pluss. Husk at linfrøoljen ikke må varmes opp, men kun brukes som en slags dressing. Har du ikke linfrøolje i hus kan du helle over den deilige kraften som blir igjen i pannen etter fisken. Denne må du ikke glemme! Andre tips er å servere litt ordentlig god seterrømme til eller lage en agurksalat av agurken. Her har jeg valgt å gjøre det enkelt ved å bruke spiralizeren min for å gjøre agurken litt mere spennende og dekorativ.

Til én porsjon Ingredienser 200 g makrellfilet Salt&pepper Litt rapsolje (evt ekte smør) 1-2 store never blandet salat (jeg brukte go eco sin med bla ruccola, babyspinat og rød hodesalat) Litt granateple Olivenolje Linfrøolje En stor klype reddikspirer 1/4 agurk Fersk persille

Legg makrellfiléene i en varm panne med skinnsiden opp og tilsett litt rapsolje til pannen. La dem steke litt før du snur dem med skinnsiden ned og krydrer med salt&pepper. Mens fisken godgjør seg legger du frem de andre ingrediensene på en tallerken. Bruk en spirali til å gjøre agurken morsommere og mere dekorativ. Deretter legger du salat, strør over granateple og legger den ferdige fisken ved siden av. Legg på spirer, hell olivenolje over salaten og avslutt med å å ha litt linfrøolje over fisken og strø på litt fersk persille.

Vel bekomme!

Og med det ønsker jeg deg en fortsatt fin søndag i det deilige vårværet ❥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page