top of page

Hjortestek


Når det er litt surt og kaldt ute er det godt med litt ordentlig kjøtt og gjerne en litt kraftig saus, men selv om man har hjortestek på menyen betyr ikke det at det trenger å være en tung og høstaktig middag av den grunn. Det er bare å velge et helt annet tilbehør! I stedet for tyttebærsyltetøy kan man foreksempel lage en ny vri ved bruk av granateple i stedet for. Det gir litt sødme, men samtidig litt friskhet. Hva med å også servere salat til? Her har jeg tatt utgangspunkt i litt grovhakkede grønnsaker mens jeg har stekt steken, men brukt litt annerledes tilbehør til servering. Rødbet som grønnsak i formen gir her steken en enda mere smak av vilt og kanskje litt rødvin.

Jeg tenkte nemlig at jeg skulle skrive litt om fremgangsmåten på stek for jeg tror det er mange som ikke lager så mye stek og større kjøttstykker fordi de tror det er vanskelig å få til. Det er det absolutt ikke og man trenger ikke å ordne med stekepose og den slags, man kan gjøre det veldig enkelt og samtidig få en god stek.

Steken passer seg selv i ovnen så mens steken godgjør seg i ovnen kan du gjøre andre ting så lenge. Det er mange måter å lage stek på og dette er en måte og den synes jeg fungerer veldig bra. Man kan legge hva man ønsker av grønnsaker i den ildfaste formen og vannet man tilsetter gir et godt utgangspunkt for kraft til saus etterpå.

Ingredienser

Stek

Salt&pepper

Grovhakkede grønnsaker

Vann

Finn frem en ildfast form. Gni steken inn i salt og pepper og andre krydderier hvis du ønsker det. Viltkrydder smaker godt til, men salt og pepper er nok hvis du gjerne vil ha en spesiell saus til. Legg den ferdigkrydrede steken i den ildfaste formen og legg litt grovhakkede grønnsaker rundt. Jeg valgte å legge litt grovhakket sjalottløk, hvitløk og 1 rødbete rundt. Tilsett deretter ca 4 dl vann til formen (min stek var på litt over 1 kg) Sett i steketermometer og sett på timer til 65 eller 70 grader avhengig av hvordan du vil ha kjøttet.

65 er medium, mens 70 grader er gjennomstekt. Deretter setter du steken inn i ovnen og finner på andre ting, mens steken godgjør seg. Når steken har nådd riktig temperatur tar du den ut og pakker den inn i folie. La den ligge i folien og hvile i ca 15 minutter før du skjærer i den.

Så enkelt er det altså å lage stek! Nå kan du lage litt saus ut av kraften i formen.

Håper dette var til litt inspirasjon!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page