top of page

Hotte kamskjell


Hei dere og god søndag kveld! Nå har jeg akkurat kommet ut av dusjen etter en treningsøkt, har funnet frem morgenkåpen og slått meg ned i sofaen. Her tenker jeg å sitte litt og slappe av med boken "Blir du syk av maten du spiser?" av Patrick Holford og James Braly. Denne boken er skikkelig spennende og tar for seg allergier og intoleranser. Siden jeg omtrent ser på meg selv som et forsøksdyr med tanke på hvordan jeg har prøvd meg frem de siste årene så liker jeg selvfølgelig å få med meg god litteratur på veien så man får sett hele bildet. Denne boken er fra 2005, så det meste har jeg lest om andre steder, men jeg vil varmt anbefale den hvis du er litt ny på området og ikke kan så mye om allergier og intoleranser eller hvis du har astma, ADHD, autisme, diabetes type 1, eksem, epilepsi, ME, Chrons sykdom, ulcerøs kolitt, cøliaki, irritabel tarm, leddgikt, søvnforstyrrelser m.m. Listen er lang! Her er det noe å lære for alle og vi vil vel ha så god helse som det går ann? Det vil i hvertfall jeg! Det er jo derfor jeg har jobbet så intensivt med kroppen min for å bli virkelig godt kjent med den og for at den skal bli litt mere motstandsdyktig (hvis man kan si det) Det er jo ikke sånn at jeg går rundt og er syk hele tiden og har superdårlig immunforsvar. Jeg er så og si ganske så frisk hele tiden, men til tross for super innsats (må skryte litt av meg selv og gi meg et lite klapp på skulderen, hadde jeg vært en pasient ville jeg vært den beste) hvor jeg gjør alt etter boka så kommer jeg ikke helt i mål. Så sent som i ferien nå beviste kroppen min at den ikke er så veldig mye bedre allikevel og at det ikke skal mye til for å vippe den av pinnen. Så den er ikke ferdigjobbet enda. Vi får se hva jeg kommer frem til, men nå, over til en oppskrift jeg vil dele med dere.

Jeg har nemlig kost meg med litt kamskjell i påsken og både scampi og kamskjell er noe som jeg synes smaker supergodt sammen med chili. Derfor ble det selvfølgelig en fyldig chilisaus med masse god smak av både chili og hvitløk. Hvor hot du velger å lage retten bestemmer du selvfølgelig selv, min versjon ble veldig god og akkurat passe sterk når man spiste litt kamskjell og litt saus, men ble veldig hot da jeg ville ta en skje i munnen med siste rest av sausen. Så det er derfor en HOT alert på denne retten. For å dempe chilismaken kan du godt bruke 50/50 med vanlig olivenolje.

Til én porsjon

Ingredienser 6 kamskjell 1 ts cocosa hvitløk Ca 2-3 ss olivenolje med chili Litt salt&pepper 3 paprikaringer 3 cherrytomater Litt fersk oregano Linfrøolje

Ha cocosa i en varm panne og tilsett kamskjellene. Krydre dem litt og stek dem litt på hver side, så de får litt farge. Senk temperaturen noe og ha chilioljen i pannen og tilsett litt fersk oregano. La det simre litt før du tilsetter paprika og cherrytomater (legg tomatene med skinnsiden opp) Når du er fornøyd med konsistensen på paprikaen serverer du retten med det samme. Hell gjerne over litt linfrøolje og strø over litt fersk oregano ved servering.

Håper det smaker!

Ønsker deg en fortsatt fin søndagkveld ❥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page