top of page

Sjokoladechia med raw kakaonibs


Hei tirsdag!

En ny uke er godt i gang og jeg er tilbake i Norge igjen! Vi hadde en kjempefin tur til New York og har både sett masse og shoppet masse! New York var som forventet en hektisk by med folk overalt, men tidlig i uka var det faktisk ganske rolig (var der mandag- fredag). På torsdag var det derimot rimelig mange i gatene noe som kanskje ikke var så rart med tanke på at det nærmet seg helg. Vi var også utrolig heldige med været! Det var rene sommerværet der borte og en dag hadde vi hele 24 grader og en annen dag 23 grader om kvelden kl 22. Da var det selvfølgelig litt kjipt å komme hjem til kalde Norge igjen, men heldigvis har temperaturen begynt å stige litt her også.

Siden dette er en matblogg kan jeg jo si litt om hvordan maten var. Nå er jo New York en storby og av mat kan få tak i det meste. Derfor var ikke spising et stort problem og det var deilig. Mat er derimot dyrt for å ikke snakke om flaskevann så vi gjorde oss noen favoritter og var veldig fornøyd med det. Vi var blant annet to ganger innom Dean & Deluca i Soho og spiste lunsj. Det er en slags oppgradert matbutikk/mini mathall med gourmetmat, ren og økologisk mat. Med andre ord enklere for meg å finne noe å spise så der koste jeg meg med blant annet kylling og grønnkål. Soho var også der jeg likte meg best for der var det litt roligere og mindre folk. Ellers så vi de vanligste severdighetene, tok en New York by night- tur og var i dyrehagen. Ser ikke bort ifra at New York blir besøkt igjen en gang!

Og nå over til dagens oppskrift! Chia, chia, chia. Etter en liten pause fra chiafrøene har jeg begynt å bruke dem litt igjen og her er det en sjokoladechia laget på mandelmelk. Siden det ikke var planlagt at jeg skulle ha lyst på en sjokoladechia laget jeg dette glasset på den raske måten, ved hjelp av litt lett oppvarming. Har du god tid lager du dette som en kjøleskapsgrøt ved å blande kalde ingredienser og sette dem til kjøling i kjøleskapet.

Til én sjokoladechia Ca 1,5 dl mandelmelk 2 ss chiafrø 1 ts kakao (gjerne raw) Økologisk vaniljepulver Noen dråper stevia med vaniljesmak Raw kakaonibs til pynt

Finn frem en liten gryte og ha mandelmelk og chiafrø oppi. Varm forsiktig opp væsken samtidig som du rører. Ikke la væsken bli altfor varm og tilsett kakao, ønsket mengde vaniljepulver og steviasøtning. Bland godt og hell over på ett glass. Pynt sjokoladechiaen med kakaonibs og server med mandler og ferske bringebær!

NYTES!

Ønsker deg en fortsatt fortreffelig tirsdag!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page