top of page

Sopp med avocadofyll


Hei og god lørdag!

I skrivende stund sitter jeg og planlegger dagen for i dag er det mye jeg skal rekke å ordne før det er avreise til New York i morgen. Tidligere i dag fikk jeg en noticifation fra facebook om at det er ett år siden jeg åpnet bloggen! Det er gøy å bli minnet på. For noen dager siden ordnet jeg med domenet mitt så jeg kommer i hvertfall til å fortsette å blogge om mat i ett år til!

Dagens rett er fylt sopp med deilig kremet avocado, servert enkelt med noen stekte plomme- og cherrytomater og ruccolasalat. Du velger selv hvor stort måltid dette skal være ved å velge en halv eller en hel avocado samt om du bruker champignjong eller portobellosopp. Her har jeg brukt 1/2 avocado og en stor champignjong. Soppen er stekt på pannen i deilig smør som gir soppen en ekstra god smak! Du velger også selv hvordan du vil lage guacamolen. Nyt den som en most avocado uten tilsetninger eller tilsett favorittkrydderet ditt. For litt ekstra smak valgte jeg å tilsette litt cocosa med hvitløk til min sopp.

Til én porsjon

Ingredienser 1 stor sopp 1/2 avocado 1/4 ts cocosa hvitløk Rapsolje (evt smør) til å steke i Plommetomater/ cherrytomater Litt franske urter (krydder) 1-2 never ruccolasalat Litt linfrøolje

Start med å fjerne stilken fra soppen og grav et ekstra hull så det blir plass til fyllet (ikke lag hull igjennom soppens topplokk). Legg soppen i en panne sammen med smør/rapsolje og stek den på begge sider til den har fått farge. Del avocadoen i to, fjern steinen og bruk innholdet fra den ene halvdelen. Ha avocadokjøttet i en skål og mos den godt. Tilsett litt cocosa og eventuelt litt krydder hvis du ønsker det. Rett før soppen er ferdig deler du tomater i to og legger dem med skinnsiden opp på pannen. La de varmes litt før du legger ruccolasalat på en tallerken, deretter soppen og så avocadomosen (guacamolen) oppi soppen. Tomatene legger du fint ved siden av, drysser på litt franske urter og avslutter med å helle litt linfrøolje over retten.

Vel bekomme!

Nå skal jeg kaste meg rundt og starte med litt energipåfyll. Første stopp er trening! Ønsker deg en fin lørdag og en god start på helgen! ❥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page