top of page

Bulletproof- kaffe


Når man først har MCT- oljen i hus må man jo nesten teste å lage bulletproof kaffe og det smaker veldig godt og minner om kaffe latte. Nå har jeg aldri vært avhengig av kaffe, men jeg drakk gjerne en kopp her og der tidligere, men i det daglige drikker jeg stort sett bare koffeinfri te. Jeg er også blitt nokså sensitiv for koffein så jeg skal ikke drikke mer enn 1 kopp kaffe før jeg begynner å kjenne det. Favoritten har i såfall vært svart kaffe med en liten fløteskvett. Det smaker nydelig! Nå bruker jeg jo ikke melkeprodukter lengre og sort kaffe blir ikke helt det samme, i såfall skal det være en god, rund og aromatisk kaffe, da er jeg med. Jeg har endel ganger diskutert kaffe med folk jeg kjenner og da trekker de alltid frem alle forskningsresultatene som viser at kaffe er sunt. Jeg er helt enig med at kaffe inneholder mange antioksidanter og kan være bra for mye, men det nevnes aldri de x antall flere negative sidene kaffe har, og da er det ikke bare snakk om koffein for også koffeinfri kaffe er ikke noe særlig. I tillegg til at kaffe er stimulerende og utrolig vanedannende er de giftige kjemiske stoffene som brukes til å dyrke og bearbeide kaffe bekymringsverdige. Hvis man i såfall først skal drikke kaffe bør den være av svært god kvalitet og i tillegg være økologisk.

Men over til bulletproof-kaffe igjen. Dette er nemlig noe som har blitt veldig populært og da spesielt i lavkarbo, lchf-miljøet (selvfølgelig). Dette er ikke helt saken for høykarbofolk og de ville kanskje skjelve i buksene av alt fettet. Uansett er dette noe som har blitt populært å ersatte frokosten sin med fordi det nesten blir som en forlengende av nattens faste. Uansett om du hiver deg på denne trenden så er det viktig å få med seg at kaffen som bør brukes til formålet ikke er kaffe fra vanlig matbutikk. Originalt er bulletproof-kaffe laget med tokiksinfrie kaffebønner av svært god kvalitet og det nærmeste jeg kom selv var økologisk svart kaffe. Du kan ta en nærmere titt på video av fremgangsmåten her.

Til én kopp 1 kopp økolgisk svart kaffe 1 ss MCT-olje 1 ss usaltet smør fra gressende dyr

Hell en kopp svart kaffe i en blender og tilsett resten av ingrediensene. Kjør rundt til kaffen får et deilig skum.

NYTES!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page