top of page

Spinatpesto


Hei igjen!

Dette er den supernærigsrike og antioksidantspekkede pestoen jeg nevnte i mitt sykdomsinnlegg tidligere i dag..Brygger man på noe er denne pestoen din førstehjelp! Jeg har virkelig savnet pesto etter at jeg sluttet med meieriprodukter og endelig har jeg klart å lage en god erstatning. Denne pestoen smaker helt nydelig og passer til alt! Spesielt god er den til laks og sjømat. Den er selvfølgelig superenkel å lage og du kan selv velge hva slags konsistens du vil ha på den avhengig av hvor lenge du kjører massen i kjøkkenmaskinen. En annen fin ting med denne pestoen er at den er fri for pinjekjerner, noe som er en av hovedingrediensene i pesto. Noen kan være allergiske for pinjekjerner og da er denne pestoen et veldig godt alternativ. Jeg er blitt en skikkelig Skippern denne vinteren og jeg spiser MYE spinat om dagen. Spinat smaker kjempegodt så det er mulig det har blitt min nye rosenkål, i hvertfall for en liten stund. Man blir alltid lei rosenkål når man har spist mye av det hele vinteren. Denne pestoen inneholder i hvertfall mange deilige spinatblader og sammen med avocado blir dette en skikkelig kremete og deilig pesto, selv uten melkeprodukter! Pestoen smaker heller ikke avocado hvis du er redd for det. Kjæresten min ble veldig overrasket da jeg sa at det var avocado i den, så det er et godt tegn på at den er godt skjult.

Til 1-2 porsjoner

Ingredienser 2 store never spinat 2 ss olivenolje 1 ts cocosa med hvitløk 1 hvitløksfedd 1/2 avocado 1-2 ss vann 1/2 ts ferskpresset sitronsaft Litt fersk oregano Litt herbamare (smak til)

Ha spinat, olivenolje, cocosa og hvitløksfedd på pannen og la spinaten stekes litt til den begynner å krympe og bli "vassen". Ikke stek på høy temperatur på grunn av olivenoljen. Olivenoljen tåler ikke høy temperatur og den må ikke ryke- da må den kastes! Det er heller ikke nødvendig med høy temperatur da dette går ganske fort. Ha alt innholdet i pannen over i en foodprosessor og tilsett resten av ingrediensene på listen. Herbamare kan med fordel tilsettes til slutt og gjerne etter at du har kjørt massen litt. Kjør massen til ønsket konsistens og nyt din deilige supergrønne pesto!

Tips: Pestoen kan også brukes som "smør" på brødskiva eller til tapas (som pesto naturligvis brukes til). Prøv også å la pestoen erstatte tomatsausen på pizzaen!

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page