top of page

Marinert kylling med salat & tahindressing


God fredag!

Nå er det endelig helg! Det skal bli godt å sove litt lengre og gjøre litt andre ting. Nå har vi akkurat spist middag så nå skal det slappes litt av før jeg vender snuta mot treningssenteret og til sen trening! Fredager er min favorittdag å trene på for kommer man litt sent fredag kveld har man så og si hele treningssenteret for seg selv. Veldig deilig!

Jeg lurte litt på hva jeg skulle komme med av oppskrift til dere i dag. Tenkte først på noe søtt nå som helgen er i anmars, men jeg endte på denne gode og enkle kyllingretten som dere foreksempel kan spise til lunsj eller middag i helga, Endelig fant jeg noe å bruke tahinen min til! Tahin er en sesampasta som er laget av kun sesamfrø. For de av dere som har smakt tahin før så vet dere at den smaker litt spesielt og for å være ærlig har den stått litt i kjøleskapet hos meg fordi jeg har vært veldig usikker på hva jeg ville bruke den til. Smaken er god, men litt spesiell så jeg måtte tenke meg om hva jeg kunne lage ut av den. Til slutt fant jeg ut at jeg kunne prøve meg på en tahindressing og kombinasjonen marinert kylling og tahin ble veldig god! Dette må dere prøve!

Til 2 porsjoner

Ingredienser 2 kyllingfiléer 4 sopp 4 never salat 1 neve fersk koriander

Marinade (til 2 kyllingfiléer) 1 ss fersk hakket koriander 2 ss olivenolje 2 stor hvitløksfedd, presset 1 ts tørket oregano 1 ts timian 1/2 ts salt Litt pepper

Tahindressing 2 ts tahin 4 ts vann 1 ts hvitløkscocosa 1 ts ferskpresset sitronsaft 1/2 ts cayennepepper

Finn frem en bolle og ha alle ingrediensene til marinaden oppi og bland godt. Del kyllingfiléene i biter og bland dem med marinaden. Dekk til bollen med folie og sett kjøttet kjølig. La gjerne kjøttet ligge i marinaden i et par timer, men i hverfall i 60 min. Stek kyllingen på pannen og tilsett hakket sopp når kyllingen nærmer seg ferdig. Ha salatblander utover en tallerken og strø over litt ferskhakket koriander. Bland dressingingrediensene i små skåler og servér sammen med kyllingen.

Håper det smaker!

Ønsker deg en finfin fredag og en god start på helgen!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page