top of page

Indisk kyllinggryte


Nå er jeg ferdig med dagens husarbeid og gjøremål så nå kan jeg endelig slappe av og finne på noe annet som ikke innebærer støvtørk og oppvask. Jeg liker nemlig å ha det rent og pent rundt meg og når hverdagene som regel er ganske hektiske setter jeg pris på at det er litt system i ting selv om jeg selvfølgelig har system i mitt eget kaos når (hvis) det blir det. Kjøkkenbenken er i hvertfall striglet og klar for nye retter, men før jeg skal produsere noe mere vil jeg dele denne oppskriften med dere.

Både jeg og kjæresten er veldig glad i indisk og når vi er ute og spiser ender vi ofte opp på den samme indiske restauranten hvor vi er stamgjester. Så lenge man tåler krydderiene er det ikke så vanskelig å gjøre indisk mat allergivennlig og i mitt tilfelle pleier jeg å velge noe som ikke er basert på youghurt og som tilbehør velger jeg ekstra grønnsaker i stedet for ris. Tradisjonell indisk kylling tilberedes gjerne over flere timer, men jeg hadde lyst til å prøve meg på indisk uten melkeprotein ved å bruke kokoskrem i stedet for fet youghurt. Det fungerte veldig bra og selv om dette kyllingretten er laget på veldig kort tid smaker det som om den har stått og putret en god stund. Kokoskremen gjør selvfølgelig at sausen blir like deilig kremete som om man hadde laget den på youghurt og de ulike krydderne kamuflerer kokossmaken, som jeg mener er riktig å kamuflere her for å ikke lage thaikylling. Dette er nemlig en indisk kyllingrett og da må den jo smake indisk og ikke thai. Eller hva? Her er det i hvertfall et hav av gode krydderier og du kan godt bruke sausen som en basis til annet kjøtt hvis du ønsker det. Jeg har både brukt denne sausen til kylling og kjøttboller og den smaker like godt til begge deler, men nå vil du altså få oppskriften på kyllingvarianten. Jeg valgte også å servere retten med noen bitre salatblader, som ruccola her. Det passer veldig godt til og frisker opp den ellers nokså fyldige sausen.

Til 2 personer Ingredienser 2 kyllingfiléer Rapsolje til steking 2 hvitløksfedd, finhakket 1 ts hvitløk cocosa 1 ts kardemomme 2 ts kanel 1/4 ts chilipepper 3 ts karri 3 ts garam masala 3 ts spisskummen 1/2 boks hakkede tomater (helst økologiske og uten tilsetninger) 1/2 boks kokoskrem (coconut creme) Salt + pepper Fersk koriander til pynt

Finn frem en litt dyp panne så det blir plass til sausen. Start med å tilsette en dæsj olje på pannen sammen med hvitløkscocosa. Sett varmen på middels til høy og ha finhakket hvitløksfedd og krydderiene på pannen. La krydderiene få varmet seg litt før du tilsetter biter av kyllingfilé i pannen. Stek og vend kyllingen i krydderne og tilsett hakkede tomater og kokoskrem rett før kyllingen er gjennomstekt. Bland alt godt sammen og la kyllingen putre i noen minutter før du smaker til med salt og pepper. Det er viktig at kyllingen er godt gjennomstekt og du trenger ikke å være redd for at kyllingen blir tørr, kokoskremen holder nemlig kyllingen saftig. Servér kyllingen sammen med litt bitre salatblader og litt fersk koriander til pynt.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page