top of page

Bakt aubergine med sopp & tomat


God kveld! Nå kommer det en oppskrift på noe som er superenkelt å lage og som smaker like godt hver gang. Fylt aubergine smaker himmelsk godt, spesielt når olivenoljen har trukket ekstra godt inn i auberginen og gjort den utrolig myk og saftig! Dette er i utgangspunktet en vegetarrett, men du kan velge å bruke den litt som du vil. Den fungerer også som tilbehør, men en halv aubergine er nokså mektig så det spørs litt på hva du orker. Nyt den gjerne som her med litt bitter ruccolasalat som passer utmerket til den fyldige og runde smaken av bakt aubergine.

Til 2 personer

Ingredienser 1 stor aubergine 2 sopp 1/2 boks hakkede tomater, gjerne økologiske Salt & pepper Litt herbamare (kan sløyfes) Litt frisk basilikum God olivenolje 2 never ruccolasalat

Sett ovnen på 200 grader

Del auberginen i to og ta ut mesteparten av innmaten, men la det være igjen ca 1/2 cm kant. Skjær innmaten i biter og ha det på pannen sammen med en god dæsj olivenolje. Tilsett sopp i skiver og deretter de hakkede tomatene når soppen har fått litt farge. Smak til med salt& pepper og litt herbamare. Legg halvdelene av auberginen i en ildfast form og hell litt olivenolje langs kanten av auberginen. Legg deretter i fyllet og sett auberginen inn i ovnen. Stek auberginen i ca 20 minutter.

Ta den ut og servér med litt frisk basilikum til pynt.

Vel bekomme!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page