top of page

Sjokolade med havsalt & pistasjenøtter


Hei! I dag er det en liten godsak som skal deles og det er sikkert mange som er glade i sjokolade som nå blir glade for at jeg skal dele en oppskrift med nettopp, sjokolade. Nå nærmer det seg både valentines og morsdag og hva er vel ikke bedre enn å lage litt sjokolade selv og gi bort. Dette er sjokolade hvor man får både litt salt og litt søtt, en god kombinasjon som mange er glade i. Pistasjenøttene smaker godt og lager litt tekstur på den ellers myke sjokoladesmaken og bidrar med litt godt fett. Her har jeg ikke skrevet noe særlig om mengder for det velger du helt selv. Jeg har heller ikke foreslått noen sjokolader eller gått noe særlig inn på prosenter, men du bør i hvertfall gå for en 70% sjokolade eller høyere. Jeg valgte selv å gå for en økologisk og meierifri 70% sjokolade denne gangen og da ble det sjokolade for alle i hus.

Ingredienser Mørk sjokolade (minimum 70%, gjerne uten tilsatt sukker) Litt cocosa (kan sløyfes) Pistasjenøtter Havsalt

Finn frem en passende boks, ildfast form eller dyp tallerken som passer til mengden sjokolade du vil smelte. Skjær et passende stykke bakepapir og legg i formen. Ta frem en liten gryte og brekk sjokoladen i biter. Ha oppi bittelitt cocosa (ca 1/2 ts) og begynn å smelte sjokoladen på svak varme. Cocosaen gjør at du fint kan smelte sjokoladen uten å smelte sjokoladen i vannbad, men bruker du mye cocosa vil sjokoladen smelte fortere i romtemperatur og når du holder den i hånden, så bruk bare litt. Når all sjokoladen er smeltet heller du den over i formen du har laget. Grovhakk pistasjenøtter og strø over sjokoladen. Avslutt med å strø over litt havsalt. Sett sjokoladen i kjøleskap til avkjøling. Når sjokoladen har stivnet kan du dele den opp i grove biter med en skarp kniv. Oppbevar sjokoladen kjølig.

Håper det frister!

Tips: Pakk inn sjokoladen i fine cellofanposer. Pynt gjerne posen med litt fint bånd. Sjokoladen er perfekt til å gi sammen med en god flaske vin!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page